marți, iunie 6, 2023

Și-a omorât bebeblușul pentru că nu era băiat. Un tată pakistanez a fost arestat sub suspiciunea că şi-a ucis fetița în vârstă de șapte zile, deoarece dorea ca primul său născut să fie băiat. Cazul a stârnit furie în Pakistan.

Fetiţa, pe numele său Jannat – care înseamnă ”rai” în urdu – a fost împușcată de cinci ori, luni, în casa din orașul Mianwali, a declarat poliția. Suspectul, identificat drept Shahzaib Khan, ar fi intrat în casă și i-a ordonat soției să i-o dea în braţe pe copilă, înainte să împuşte copilul de doar o săptămână, a informat ziarul Dawn.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie. Se anunță o sumă mare și neaștep...

Bărbat acuzat (mijloc) că şi-a împuşcat bebeluşul pentru că voia ca primul său născut să fie băiat

În unele părți din Pakistan, obiceiurile mai sugerează că fetițele pot fi considerate o insultă la adresa bărbăției. Unchiul matern al micuţei, Hidayatullah Khan, a lansat o plângere oficială împotriva suspectului: ”S-a născut fetiță…era furios”. Ruda devastată a mai declarat că Shahzaib nu s-a întors iniţial la casa familiei, după ce a descoperit că soția sa a născut o fetiță și a refuzat să o accepte. Unchiul a mai zis că a încercat să ia copilul de la Shahzaib, dar suspectul a îndreptat arma spre el și către celelalte rude și a amenințat că îi împușcă dacă se apropie.

Te-ar mai interesa: Slăbește cu dieta Uglov 5 kilograme în 10 zile! Di...

Crima teribilă nu este un caz singular

Cazul a stârnit furie în Pakistan, publicul condamnând moartea ”brutală” a nou-născutului. ”Acest lucru este dincolo de barbar, brutal și vicios. Singura soluție pentru a opri această brutalitate este spânzurarea publică”, a scris Tehseen Qasim pe Twitter.

”Sunt dezgustat până la capăt. Mă simt îngrozitor pentru mamă. Uită-te la fiica frumoasă pe care a avut-o. Femeile conduc lumea, este 2022”, a scris Misbah Munir, un alt utilizator de Twitter.

Te-ar mai interesa: Semințe de mac: beneficii uimitoare pentru inimă, ...

Grupurile pentru drepturile omului spun că fetele și femeile se confruntă cu violență în mod regulat din mai multe motive în Pakistan. Faisal Edhi, care conduce cel mai mare grup caritabil de asistență socială din cel mai mare oraș din Pakistan, Karachi, a raportat că peste 500 de cadavre de sugari au fost găsite aruncate în ultimii doi ani. Majoritatea erau fete, conform Daily Mail.

Te-ar mai interesa: Ce este cancerul rectal și cum se diferențiază de ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private