Sari la conținut

Moartea Reginei Angliei, sărbătorită cu șampanie…. Unde s-a întâmplat

Moartea Reginei Angliei, sărbătorită cu șampanie…. Unde s-a întâmplat și cine au fost cei care și-au exprimat fericirea vizavi de moartea Reginei Elisabeta a II a. 

Prilej de tristețe pentru milioane de oameni de pe planetă, moartea reginei Elisabeta a II a fost motiv de sărbătoare pentru unii. S-a deschis șampania, s-au spus cuvinte grele la adresa reginei, s-a sărbătorit, s-a râs…

S-au spus cuvinte de nereprodus la adresa reginei Angliei într-un studio de televiziune din Argentina, mai exact pe Canalul 22 din Argentina, la o emisiune de jurnalism politic.

„Moartea reginei piraților”

Jurnalistul Santiago Cuneo a deschis o sticlă de şampania pentru a marca evenimentul și a declarat că se sărbătorește ”moartea reginei piraților și a englezilor genocidari.”

Interesant este faptul că la începutul emisiunii a apărut un colaj cu un steag al Confederației Argentinieni cu Inima Sacră a lui Iisus Hristos și o statuie a Fecioarei Maria.

Prezentatorul nu s-a oprit aici și a transmis că ”bătrâna a dat în sfârșit cu piciorul în găleată”, notează bzi.ro.

Dar care este motivul pentru care se sărbătorește decesul reginei? Ei bine, de-a lungul timpului, relațiile dintre Marea Britanie și Argentina nu au fost tocmai bune.

Așadar, timp de 10 săptămâni a avut loc Războiul Maldivelor, între Argentina și Marea Britanie. Motivul disputei au fost două teritorii britanice de peste mări (British Overseas Territories), respectiv Insulele Falkland și Insulele Georgia de Sud și Sandwich de Sud.

Argentinieni care nu uită conflictul militar

Conflictul militar a început vineri, 2 aprilie 1982, prin invadarea și ocuparea Insulelor Falkland, urmată în ziua următoare, de invadarea și ocuparea Insulelor Georgia de Sud și Sandwich de Sud, pentru a restabili suveranitatea argentiniană asupra acestora.

Trei zile mai târziu, guvernul britanic a trimis o forță navală de intervenție pentru a alunga cu forța armelor trupele argentiniene care ocupaseră insulele.

Conflictul militar s-a încheiat după 74 de zile, prin capitularea forțelor argentiniene în 14 iunie 1982, și restabilirea controlului britanic asupra insulelor.

În urma conflictului, 649 militari argentinieni, 255 militari britanici și trei localnice din insule și-au pierdut viața, informează wikipedia.ro.

Conflictul a constituit punctul culminant al conflictului prelungit timp de aproape 150 de ani dintre Argentina și Marea Britanie pe tema suveranității asupra acestor insule din sudul Atlanticului.

 

Simona David

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel