Sari la conținut

Medicamentul natural cu puteri miraculoase! Este uluitor câte beneficii pentru sănătate are

Modesta urzică este mai puţin agreată,  nu are o „reputaţie” prea bună, deşi  puterile sale cu adevărat miraculoase  ar trebui să ne determine să o reconsiderăm.

Potrivit studiilor, atât frunzele sale, cât seminţele, dar şi rădăcinile vindecă sute de boli datorită calităţilor sale cu adevărat uimitoare.

Nu are contraindicaţii, se foloseşte atât ca aliment, cât şi ca medicament. Sucul de urzică se recomandă, în special, în afecţiunile hepato-biliare, a celor intestinale, dar şi anemiei.

Infuzia de urzică reduce urinarile nocturne, volumul prostatei şi normalizeaza urinarea.

Pentru alergii, frunzele şi tulpinile urzicii se folosesc sub forma de pulbere, iar pentru rinita alergică aceeaşi pulbere se administrează atât profilactic, cât în cazul celei acute (câte o linguriţă, de 6 ori pe zi).

Studiile au arătat că administrarea frunzelor de urzică are un efect antiinflamator articular. Astfel, persoane reumatice au scăpat de durere şi de inflamaţiile articulare după numai câteva săptămâni de administrare.

Pentru că frunzele urzicii conţin fier, iar rădăcina ajută organismul să asimileze mai bine acest oligoelement, planta este recomandată în anemia feriprivă.

Urzica este recomandată totodată şi gravidelor, fiind eficientă în tratamentle pentru prevenţia debilităţii şi anemiei. Previne, de asemenea, unele probleme din timpul sarcinii, cum ar fi infecţiile urinare, retenţia de apă în ţesuturi, creşterea colesterolului, hipertensiunea arterială

Adjuvant în diabetul zaharat de tip II, sucul de frunze de urzică se foloseşte proaspăt, iar pentru hemoroizise face o cură cu suc proaspăt obtinut din frunzele plantei, din care se beau câte o cană pe zi, minimum 21 de zile.

Are efecte antiinflamatoare, reduce şi elimină sângerările, tonifică peretele venos şi previne totodată agravarea hemoroizilor existenţi.

Singurele persoane care trebuie să aibă reţineri ar fi cele cu tromboze din cauza conţinutului de vitamina K, care determină o creştere a vitezei de coagulare.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel