luni, noiembrie 29, 2021

Modesta urzică este mai puţin agreată,  nu are o „reputaţie” prea bună, deşi  puterile sale cu adevărat miraculoase  ar trebui să ne determine să o reconsiderăm.

Potrivit studiilor, atât frunzele

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, recomandări pentru Postul Crăciunul...

sale, cât seminţele, dar şi rădăcinile vindecă sute de boli datorită calităţilor sale cu adevărat uimitoare.

Nu are contraindicaţii, se foloseşte atât ca aliment, cât şi ca medicament. Sucul de urzică se recomandă, în special, în afecţiunile hepato-biliare, a celor intestinale, dar şi anemiei.

Infuzia de urzică reduce urinarile nocturne, volumul prostatei şi normalizeaza urinarea.

Pentru alergii, frunzele şi tulpinile urzicii se folosesc sub forma de pulbere, iar pentru rinita alergică aceeaşi pulbere se administrează atât profilactic, cât în cazul celei acute (câte

Te-ar mai interesa: VIDEO. Cum se realizează testul de salivă la copii...

o linguriţă, de 6 ori pe zi).

Studiile au arătat că administrarea frunzelor de urzică are un efect antiinflamator articular. Astfel, persoane reumatice au scăpat de durere şi de inflamaţiile articulare după numai câteva săptămâni de administrare.

Pentru că frunzele urzicii conţin fier, iar rădăcina ajută organismul să asimileze mai bine acest oligoelement, planta este recomandată în anemia feriprivă.

Urzica este recomandată totodată şi gravidelor, fiind eficientă în tratamentle pentru prevenţia debilităţii şi anemiei. Previne, de asemenea, unele

Te-ar mai interesa: Întâlnești doar oameni nepotriviți? Iată ce lecție...

probleme din timpul sarcinii, cum ar fi infecţiile urinare, retenţia de apă în ţesuturi, creşterea colesterolului, hipertensiunea arterială

Adjuvant în diabetul zaharat de tip II, sucul de frunze de urzică se foloseşte proaspăt, iar pentru hemoroizise face o cură cu suc proaspăt obtinut din frunzele plantei, din care se beau câte o cană pe zi, minimum 21 de zile.

Are efecte antiinflamatoare, reduce şi elimină sângerările, tonifică peretele venos şi previne totodată agravarea hemoroizilor existenţi.

Singurele persoane care trebuie să aibă reţineri ar fi cele cu tromboze

Te-ar mai interesa: Alimente cu efect antiviral. Nutriționist: Ajută l...

din cauza conţinutului de vitamina K, care determină o creştere a vitezei de coagulare.

Te-ar mai interesa: BioNTech a anunțat că începe să lucreze la un vacc...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri