Sari la conținut

Modificări ale unghiilor care ar putea semnala cancerul – la ce trebuie să fii atent!

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Dacă observați modificări la nivelul unghiilor alături de alte simptome ale cancerului, cum ar fi pierderea în greutate și oboseala, ar trebui să consultați un medic, a declarat un expert.

Depistarea cât mai curând posibil a semnelor de cancer poate face diferența dintre supraviețuirea sau nu a bolii. În timp ce există unele simptome generale ale bolii care pot apărea indiferent de forma de cancer pe care o aveți, altele sunt mai specifice. Acestea ar putea afecta chiar și unghiile de la mâini și de la picioare, a declarat un expert.

Bill McKenna, fondatorul Cognomovement, a vorbit în exclusivitate cu Express pentru a explica mai multe.

El a avertizat asupra modificărilor de culoare a unghiilor, precum și asupra unei „dungi întunecate” sau a unei „striații” sub unghie.

„Un simptom neobișnuit al cancerului de care oamenii ar putea să nu fie conștienți este schimbarea aspectului sau a culorii unghiilor de la mâini sau de la picioare”, a spus el.

„În timp ce modificările aspectului unghiilor pot fi cauzate de o varietate de factori, cum ar fi infecțiile fungice sau traumatismele unghiilor, acestea pot fi, de asemenea, un semn al unui cancer subiacent.”

Cancerul de piele

El a continuat: „Un tip de cancer care poate provoca modificări la nivelul unghiilor este cancerul de piele. Melanomul, un tip de cancer de piele, poate apărea uneori ca o aluniță întunecată sau schimbătoare pe piele, dar se poate prezenta, de asemenea, ca o dungă întunecată sau o dungă sub unghie.

„Acest lucru este cunoscut sub numele de melanom subunghiular.

„Alte tipuri de cancer de piele, cum ar fi carcinomul bazocelular și carcinomul cu celule scuamoase, pot provoca, de asemenea, modificări la nivelul unghiilor.”

Potrivit Cancer Research UK, alte semne de cancer de piele la care trebuie să fiți atenți sunt enumerate mai jos.

  • O rană care nu se vindecă – Poate apărea transparentă, strălucitoare și roz sau albă ca o perlă. De asemenea, ar putea părea roșie și ar putea fi inflamată, aspră și cu margini în relief.
  • Ulcer – Aceasta ar putea fi o zonă de piele care s-a rupt și nu se vindecă în patru săptămâni.
  • O umflătură – Ar putea fi mică, cu creștere lentă, strălucitoare și roz sau roșie.
  • Pete roșii pe piele – Ar putea fi iritații. Deși ar putea fi datorate altor afecțiuni necanceroase, merită să le faceți un control.
  • Pistrui sau alunițe – Orice modificare a unei alunițe sau a unui pistrui poate fi un semn al unui tip de cancer de piele numit melanom.
Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel