Sari la conținut

Semnele de pe unghii care pot indica o afecțiune gravă. La ce trebuie să fii atent

Semnele de pe unghii care pot indica o afecțiune gravă. Diabetul este o afecțiune comună care provoacă probleme cu nivelurile de zahăr din sânge. În majoritatea cazurilor, poate provoca simptome precum sete excesivă, nevoia de a urina mult și oboseală.

Dr. Sarah White, director clinic asociat, de la Bupa Health Clinics, a spus că s-ar putea să observați și semne de avertizare pe unghii. Dr. White a avertizat că cei cu această afecțiune trebuie să fie vigilenți.

Potrivit expertului britanic, diabetul poate duce la infecții și vulnerabilități ale unghiilor. Modificările la nivelul unghiilor ar putea fi un semn al diabetului zaharat slab controlat și, fără intervenție timpurie, pot fi probabile complicații suplimentare de sănătate.

Dr. White a adăugat că, odată ce aveți un diagnostic de diabet, identificarea precoce a semnelor de afectare a nervilor sau a problemelor de circulație este esențială pentru a evita complicații precum dezvoltarea ulcerelor sau infecțiilor și, în cele mai grave cazuri, amputarea.

Ea a adăugat că oricine are diabet trebuie să prindă obiceiul de a-și verifica picioarele și unghiile în fiecare zi. chiar dacă se simte bine.

„Dacă observați ceva care arată în neregulă, discutați cu un profesionist din domeniul sănătății cât mai curând posibil pentru a fi verificat”, a adăugat ea.

Semnele care indică un diabet: Unghii îngălbenite

Cercetările arată că diabetul poate afecta proteinele din unghii, datorită unei rate crescute a unui proces numit glicozilare. Dr. White a explicat că acest proces este sugerat a fi o cauză a îngălbenirii unghiilor.

„Dacă unghiile tale și-au schimbat culoarea, ar putea însemna că ai avut glicemie crescută sau diabet slab controlat de ceva timp”, a spus specialistul, potrivit The Sun

Infectii fungice

Infecțiile fungice ale unghiilor sunt, de asemenea, frecvente la cei care au diabet. Acest lucru se datorează faptului că nivelul crescut de glucoză poate provoca leziuni treptate ale nervilor și vaselor de sânge.

„Cu o cantitate mai slabă de sânge și un nivel mai ridicat de glucoză, infecțiile fungice au mai multe șanse să se instaleze. Nivelurile mai mari de glucoză înseamnă, de asemenea, că orice bacterie din jurul picioarelor se poate dezvolta mai repede în infecție”, a spus dr. White.

Inflamația patului unghial

Dr. White a spus că pacienții cu diabet ar trebui să-și verifice paturile unghiale, deoarece pot prezenta adesea semne de infecție. De exemplu, medicul a spus că ar putea fi vorba de umflături, de roșeață și s-ar putea să simți durere la baza unghiei de la mâini sau de la picioare.

„Dacă descoperiți că sunteți predispus la infecții recurente ale unghiilor, asigurați-vă că vă verificați nivelul zahărului din sânge și că solicitați sfatul medicului”.

Semnele care indică un diabet: Unghiile subțiri

Unii dintre cei mai lungi nervi ai corpului merg de la creier la degetele de la picioare, așa că dacă aveți leziuni nervoase, este posibil să aveți mai puține senzații în picioare, a explicat dr. White. Acest lucru poate crește riscul de traumatism la picior, deoarece vă puteți lovi accidental și să vă deteriorați unghiile de la picioare.

„Când circulația sângelui în jurul picioarelor este redusă, unghiile pot deveni subțiri și este mai probabil să se despice sau să se rupă. Când unghia este deteriorată, este mai predispusă la infecții cauzate de murdărie sau umiditate”, a adăugat ea.

Unghii groase

Pe lângă faptul că unghiile au o culoare ciudată, infecțiile fungice ar putea provoca, de asemenea, îngroșarea unghiilor. Acest lucru se poate răspândi treptat în sus, determinând-o să devină groasă și fragilă. Dacă unghia ajunge în acest stadiu, atunci este mai vulnerabilă la a deveni ascuțită, a se rupe și a provoca leziuni altor degete de la picioare.

„Aceste modificări ale unghiilor s-ar putea întâmpla fie de la sine, fie în timpul încercării de a tăia unghia îngroșată în diabetul zaharat. În oricare dintre acetse cazuri, s-ar putea transforma într-un ulcer al piciorului”, a adăugat dr. White.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel