sâmbătă, mai 21, 2022

Continuă eforturile de găsire a unui vaccin pentru coronavirus, iar o companie biotehnologică americană a anunțat că începe testele pe vaccinul său în Australia, anunță Radio România Actualități.

Într-o pentru o conferință de presă virtuală, transmisă în Melbourne, de la sediul companiei din Gaithersburg, statul Maryland, cercetătorul şef al Novavax, doctorul Gregory Glenn, a spus că a început prima fază a procesului, în care se vor face teste de siguranță asupra a 131 de voluntari cu vârste între 18 și 59 de ani în oraşele Melborune şi Brisbane, Australia.

Te-ar mai interesa: Cancerul pulmonar. Medic român: Există medicații i...

Novavax așteaptă rezultatele inițiale care vor arăta dacă vaccinul este sigur și provoacă un răspuns imunitar în luna iulie.

Glenn a mai spus că Novavax produce deja în paralel cu testele doze de vaccin, anticipând faptul că el va fi eficient. Dozele ar putea începe să fie accesibile către sfârșitul anului. Vaccinul companiei Vovavax se adauga listei de cel puțin zece vaccinuri experimentale care se află în fazele timpurii ale testărilor umane la nivel global, fiind un vaccin așa-numit recombinant. Este același proces pe care Novavax l-a folosit pentru a crea un vaccin antigripal care a trecut recent faza a treia a testării.

Te-ar mai interesa: Cazuri COVID în România, 21 Mai. Ce s-a întâmplat ...

Bilanțul global al pandemiei de coronavirus se apropie de cinci milioane și jumătate de infectări şî a a depășit 346.000 de decese.

Statele Unite continuă să fie cea mai afectată țară, cu aproape 1,7 milioane de cazuri și peste 98.000 de decese. Situația este tot mai dramatică în Brazilia, care este pe locul doi din punct de vedere al numărului de contaminări, 375.000, şi a depășit Statele Unite ca număr de morți la ultimul bilanț pentru 24 de ore.

Te-ar mai interesa: Carmen Șerban, diagnosticată cu cancer: „Am ...

Totalul deceselor este însă de 23.000, sub cele raportate de Marea Britanie, Italia, Franța și Spania, care sunt țările europene cele mai afectate. Autoritățile braziliene, deja criticate pentru modul în care au abordat pandemia, au ajuns din nou în centrul atenției pentru decizia de a continua tratamentul cu hidroxiclorochină, în ciuda unei recomandări a Organizației Mondiale a Sănătății privind suspendarea acestor tratamente, întrucât sunt ineficiente și chiar nocive.

Te-ar mai interesa: Dietă Andreea Mantea. Cum a slăbit 10 kilograme: &...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private