Sari la conținut

Momentul speranței. O tânără ucraineancă refugiată a născut în România! Este fetiță!

Bebelus
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Persoane bolnave, vulnerabile, bâtrâni și copii au părăsit, în numai câteva ore, tot ceea ce numeau acasă. Luptele împotriva forțelor continuă în Ucraina, iar președintele susține că nu îi va părăsi pe oameni.

Mamele, copiii și femeile încărcinate fac parte din categoria persoanelor vulnerabile. Aceseta au mare nevoie de îngrijire medicală și ajutor, resurse pe care România le-a asigurat încă din prima zi de primire a cetățenilor din Ucraina.

Mobilizarea României este lăudată la nivel mondial, ajutorul în această perioadă fiind crucial.

Momentul speranței. O ucraineancă a născut în România

O tânără ucraineancă refufiață a născut într-un spital din România, fiind un moment de speranță în aceste situații delicate. Acest lucru a venit ca o binecuvântare și o scânteie de speranță, întrucât viața se naște mereu și nu se oprește pentru nimeni.

Ieri, o tânără ucraineancă refugiată în România a născut la Spitalul Judeţean din Suceava. Atât mama, cât şi fetiţa se află sub supraveghere medicală şi nu au probleme deosebite, comunică RRA.

17 persoane dintre cele care au trecut graniţa dinspre Ucraina au ajuns la spitalul din Suceava, iar patru au avut nevoie de internare. Autorităţile îi îndeamnă pe români să îi ajute pe cei care ar putea avea nevoie de sânge.

În acest scop, programul centrelor de donare a fost prelungit până la ora 17:30. Totuşi, numărul celor care vin în a doua parte a zilei pentru a contribui cu sânge este foarte redus, motiv pentru care personalul centrelor de transfuzii lansează un apel către români, chemându-i pentru donare.

Beatrice Cristian, medic, dezvăluie cum ne îngriim înainte de a dona.

„ Noi rugăm să nu mânânce gras cu câteva zile înainte, mai ales în preziua donării, să nu consume alcool, să se alimenteze cu produse care conțin mai mult fier, că doamnele au ieșit cu foarte multe anemii. De exemplu, spanac, urzică, gălbenuș de ou.

Chiar le recomandăm să aibă grijă de sănătatea lor înainte să vină să doneze. Chiar rugăm, cei care doresc, să vină, că noi suntem aici și îi așteptăm cu mare drag, fiindcă avem nevoie de sânge și bolnavi în spitale sunt și sânge mai puțin”, dezvăluie medicul.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel