miercuri, mai 25, 2022

Dacă până acum cea mai mare frică era contaminarea cu noul coronavirus, părinții sunt șocați din pricina unui joc extrem de periculos, mutat de pe Tik Tok în școlile din România.  Jocul se numește „Moneda Rusească”. Un medic spune cum le poate pune sănătatea în pericol. Are consecințe grave asupra copiilor.

„Moneda Rusească”, un joc extrem de periculos, devine un fenomen în școli

Un joc devenit viral pe Tik Tok începe să se răspândească și prin școli. Un medic spune cât de periculos este în anumite cazuri.

Te-ar mai interesa: Simptome de cancer: ai pielea palida sau pistrui? ...

„Provocarea vine de pe Tik Tok și presupune că un copil rotește o monedă și un altul trebuie să o prindă cu două degete. Dacă nu o prinde, acesta va primi o lovitură cu moneda în pumn. Cu cât lovește de la distanță mai mică, cu atât este mai dureros, pielea crapă și sângerează.

Adolescenții profită de plecarea profesorilor din clasă pentru a putea juca, în ciuda faptului că sunt plini de răni pe mâini. Din păcate, fenomenul s-a extins chiar și la copiii din clasele primare, și nu doar între băieți ci chiar și în rândul fetelor.

Provocarea îngenunchează copilul mai slab

Jocul este foarte răspândit în școli, în special din cauza faptului că banca reprezintă un ”teren” ideal pentru acest joc.

Te-ar mai interesa: Predicții care dau fiori. Carmen Harra: „Apare o a...

Provocările realizate în ultimul timp, din punctul meu de vedere, au un singur scop. Acela de a umili si a îngenunchea copilul mai slab. Iar ulterior gașca poate face glume noi pe seama lui. Urmările idee de dominație și umilință de către făptaș îl transformă pe acesta într-un mic dictator ce facilitează în grupul din care face parte ideea de propagare a răului”, a declarat psihologul Radu Leca la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului de ochi: cinci semne care in...

Într-un comentariu postat într-un grup de părinți de pe Facebook, un medic atrage atenția: „Hepatita B, Hepatita C şi SIDA sunt câteva dintre bolile grave cu transmitere prin sânge!”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private