Sari la conținut

Monica Pop: aceasta este rețeta pentru imunitate! „Se ia o lună. Riscurile de îmbolnăvire vor fi mult mai mici”

Monica Pop
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Medicul Monica Pop a vorbit despre o vitamină care ar trebui luată toată viață. A învățat acest lucru încă din facultate, de la un profesor în vârstă.

„Românii sunt oameni cu imunitate scăzută în general, pentru că au o viață destul de grea. Știm foarte bine că nu se alimentează cum trebuie de foarte multe ori și stresul este foarte mare, așa că scăderea imunității e la ordinea zilei.

Am spus de mai multe ori că la boli infecțioase ne-a învățat un medic mai în vârstă ca niciodată să nu plecăm de acasă fără ceva proteine ingerate pentru ca leucocitele să fie în circulație și să ne apere.

Din punct de vedere medicamentos, eu folosesc o schemă de imunitate de foarte mulți ani. Accentuez asupra vitaminei D3 pe care trebuie să o ia orice om, în permanență.

Este un foarte bun factor de ridicare a imunității”, a spus Monica Pop.

Un cocktail de vitamine, alături de o alimentaţie sănătoasă, sunt reţeta perfectă pentru a ne întări imunitatea în sezonul rece, mai ales în această perioadă, ne spune dr. Monica Pop.

Potrivit acesteia, suplimentele de mai jos ajută la creşterea imunităţii şi la prevenirea îmbolnăvirii, nefiind un tratament în cazul în care deja sunteţi răciţi sau aveţi gripă.

„Tratamentul pentru creşterea imunităţii – Proxilaxia îmbolnăvirii” este următorul:

– Isoprinosine 3 pe zi, un flacon
– Vitamina A – 2 capsule pe săptămână (sau 1-2 ml se bea din soluţie de Vit A)
– Vitamina D3, foarte foarte importantă şi necesară, 3000-5000 u zilnic. La persoane cu deficit mai mare, chiar 8000 – 10000 u/zi.
– Totul, o lună. Apoi, continuaţi cu Vitamina D3 minimum 2-3000u zilnic, permanent. Şi, anual măcar (dacă nu la 6 luni), faceţi o determinare. Valori normale 30-100.

„Aproape toată populaţia are deficit de Vitamina D3 şi astfel e mult mai expusă la contaminări sau îmbolnăviri (orice). Nu uitaţi să mâncaţi o proteină înainte de a ieşi din casă (ou, brânză, şuncă) pentru ca mecanismul de apărare să fie în «acţiune»! Astfel, şansele de îmbolnăvire vor fi mult, mult mai mici!”, spune prof. dr. Monica Pop.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel