vineri, iunie 9, 2023

Celebrul doctor oftalmolog face o recomandare pentru toți românii privid administarea unei anumite vitamine. Medicul oftalmolog a dezvăluit ce te va ajuta să ai o imunitate de fier. ,,Românii sunt oameni cu imunitate scăzută în general, pentru că au o viață destul de grea. Știm foarte bine că nu se alimentează cum trebuie”, a subliniat specialistul.

Despre ce vitamină este vorba?

„Românii sunt oameni cu imunitate scăzută în general, pentru că au o viață destul de grea. Știm foarte bine că nu se alimentează cum trebuie de foarte multe ori și stresul este foarte mare, așa că scăderea imunității e la ordinea zilei.

Creșterea imunității. Am spus de mai multe ori că la boli infecțioase ne-a învățat un medic mai în vârstă ca niciodată să nu plecăm de acasă fără ceva proteine ingerate pentru ca leucocitele să fie în circulație și să ne apere.

Accentuez asupra vitaminei D3 pe care trebuie să o ia orice om, în permanență. Este un foarte bun factor de ridicare a imunității”, a spus Monica Pop.

Vitamina D3

Ce este vitamina D3?

Vitamina D (ergocalciferol-D2, colecalciferol-D3, alfacalcidol) este o vitamina liposolubila care ajuta organismul sa absoarba calciul si fosforul. A avea cantitatea potrivită de vitamina D, calciu și fosfor este important pentru construirea și menținerea oaselor puternice.

Vitamina D este utilizată pentru tratarea și prevenirea afecțiunilor osoase (cum ar fi rahitismul, osteomalacia).

Vitamina D este produsă de organism atunci când pielea este expusă la lumina soarelui. Crema de protecție solară, îmbrăcămintea de protecție, expunerea limitată la lumina soarelui, pielea întunecată și vârsta pot împiedica obținerea suficientă a vitaminei D de la soare.

Vitamina D cu calciu este utilizată pentru a trata sau a preveni pierderea osoasă (osteoporoza). Vitamina D este, de asemenea, utilizată împreună cu alte medicamente pentru a trata nivelurile scăzute de calciu sau fosfat cauzate de anumite tulburări (cum ar fi hipoparatiroidismul, pseudohipoparatiroidismul, hipofosfatemia familială).

Poate fi utilizat în bolile de rinichi pentru a menține nivelurile normale de calciu și pentru a permite creșterea normală a oaselor. Picăturile de vitamina D (sau alte suplimente) sunt administrate sugarilor alăptați, deoarece laptele matern are de obicei un nivel scăzut de vitamina D.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private