Sari la conținut

Monica Pop acuze către Ministerul Sănătății: „Tentativă de omucidere. Planul este să distrugă transplantul din România”

Institutul de Urologie şi Transplant din Cluj – unitatea spitalicească cu cea mai mare experienţă din ţară în domeniul transplantului renal, riscă să se închidă întrucât a rămas fără surse de finanțare. Sute de pacienți sunt acum în pericol sau pe liste de așteptare pentru un transplant care poate salva vieţi.

Recent, unitatea medicală a rămas fără finanţare, iar medicii au protestat şi au cerut ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă soluții urgente pentru ca pacienţii să nu sufere sau să îşi aștepte rândul pentru un transplant care poate salva vieţi.

Situația critică de la Cluj nu a rămas necomentată în rândul cadrelor medicale. Medicul Monica Pop își manifestă indignarea pentru modalitatea de gestionare a situației.

„Să iasă toţi pacienţii şi să facă plângere penală pentru că asta urmează. Planul lui Voiculescu de a distruge transplantul din ţara asta merge înainte. Iar dacă doamna ministru vrea să demonstreze că este doar o păpușă în mâna cuiva pentru care nu am cuvinte să spun ce consider ce este şi care vrea să ducă mai departe planul acesta distructiv.

Oamenii să nu se lase, nici pacienţii şi nici medicii. Îmi pare rău pentru colegii medici, dar atitudinea ministrului Sănătăţii asta dă de înțeles că vor să distrugă transplantul din România”, a spus revoltată medicul Monica Pop la Sinteza Zilei.

În semn de protest directorul Institutului de Urologie din Cluj,  Silviu Moga, a renunțat la funcție. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a venit la Cluj pentru a încerca să rezolve problemele, fără succes însă lăsând sute de pacienți în pericol sau pe liste de aşteptare pentru un transplant vital.

În acest context, deputatul USR Emanuel Ungureanu s-a declarat revoltat de modul în care ministrul Sănătăţii a gestionat situația şi îi cere demisia pe motiv de incompetență.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel