Categories: Ştiri sănătate

Monica Pop, concluzii privind vaccinarea copiilor. Riscul de spitalizare este de 5 ori mai mare

Vaccinarea copiilor este un subiect delicat. Tot mai mulți medici recomandă ca tinerii să nu fie imunizați împotriva coronavirusului, deoarece sistemul imunitar este în dezvoltare, iar vaccinul poate avea un impact puternic asupra organismului.

Monica Pop a explicat pentru Antena 3 că riscurile asociate vaccinurilor cresc direct proporțional cu forța sistemului imunitar, ceea ce înseamnă că vaccinurile vor duce la o creștere a riscului pentru tineri mult mai mare decât COVID-19, fapt cauzat de sistemul imunitar care se dezvoltă încă la această vârstă.

Astfel, medicul susține că pentru cei sub 30 de ani mortalitatea provocată de vaccinul COVID crește direct proporțional cu administrarea sa tinerilor cu vârste tot mai fragede. Pentru tinerii sub 20 de ani, riscul de deces provocat de vaccinul COVID este de 10 ori mai mare decât toate vaccinurile administrate celor de peste 20 de ani.

De asemenea, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite a dezvăluit că vaccinul Pfizer prezintă un risc între 3 şi 5 ori mai mare de spitalizare pentru băieții de 12 și 17 ani comparat cu riscul de spitalizare pus de boală. Pentru fete între 12 și 17 ani riscul de spitalizare este între patru și cinci ori mai mare decât prezice CDC că ar preveni internarea în spital.

Vaccinul reduce riscul de mortalitate de pe urma bolii cu doar 16% pentru băieții între 12 și 17 ani, pentru fetele de aceeași vârstă riscul de deces provocat de vaccin este de 72 de ori mai mare comparativ cu pericolul pus de boală.

Monica Pop, unul dintre medicii care nu susțin vaccinarea copiilor

„Și așa eu am fost întotdeauna pro-vaccinistă pentru vaccinurile acelea împotriva bolilor care schilodesc și ucid, dar oricând sau întotdeauna vaccinul mi s-a părut un impact extrem de dur asupra unui organism.

Vaccinul ajută persoana respectivă să facă o formă mai ușoară. Nu previne nimic altceva. Există și un pericol: cei vaccinați fac o formă ușoară, uneori asimptomatică și vor îmbolnăvi și pe ceilalți, deci trebuie grijă foarte mare.

Acest lucru se desprinde chiar și dintr-un comunicat al ministerului Sănătății că orice vaccinat se poate îmbolnăvi și poate transmite fără doar și poate. Statutul de purtător este pentru orice virus”, afirmă Monica Pop, conform Antena 3.

Recent Posts

ACUPUNCTURA poate fi de folos în combaterea asteniei de primăvară

Acupunctura reprezintă o ramură a medicinei tradiționale chineze, cu indicație specială în combaterea asteniei de…

6 ore ago

LISTA spitalelor ce vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în Capitală în perioada 1-6 mai

Nouă spitale de adulţi şi copii şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală…

7 ore ago

Ce ZODII nu pot păstra un SECRET. Nativii cei mai indiscreţi

Semnul zodiacal în care ne naștem poate influența anumite trăsături de personalitate. Pentru unele zodii…

7 ore ago

INSP: Aproape 900 de cazuri noi de rujeolă în ultima săptămână

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat marţi că, în perioada 1 ianuarie 2023-28 aprilie…

8 ore ago

80% în plus la PENSII. BONUS pentru anumite categorii de persoane

Pensionarii vor primi începând cu luna mai deciziile cu pensiile majorate, iar pensiile majorate şi…

8 ore ago

FOTO. Băieţelul vândut de familia din Gorj pe 500 de lei, adus înapoi din Germania

Băieţelul de şase ani din Gorj, care ar fi fost vândut pentru câteva sute de…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului