sâmbătă, decembrie 10, 2022

Recent, autoritățile au sugerat că persoanele vaccinate anti-COVID ar putea beneficia de anumite privilegii, precum participarea liberă la evenimente și spectacole. Cu toate acestea, anumite persoane susțin că participarea la astfel de activități nu ar trebui limitată la vaccinare, ci ar putea fi facilitată și de testele Covid-19

Monica Pop, renumit medic oftalmolog din România, declară faptul că nu va susține propunerea autorităților de a acorda privilegii persoanelor vaccinate anti-COVID.

Te-ar mai interesa: Băutura care crește riscul de demență. Mulți român...

Medicul susține că anumite riscuri de infectare există chiar și în acest caz și, de asemenea, subliniază faptul că opțiunea testării ar trebui să fie încă valabilă pentru persoanele care vor să participe la astfel de evenimente.

Reacția Monicăi Pop vine după ce azi, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că vor fi organizate spectacole-experiment cu sala aproape plină, nu la capacitate de 30%, cu condiția ca participanții să fie vaccinați anti-COVID, informează DC News.

Persoanele vaccinate vor putea participa la spectacole, fără restricții?

„Ar trebui să știe toți că vaccinul nu te păzește de boală. Vaccinul are menirea ca să-i ajute pe cei care fac boala să aibă o formă atenuată. În țara asta, sunt, în momentul de față, 25.000 de vaccinați care au făcut boala.

Te-ar mai interesa: „Nu văd”. Judi Dench se luptă cu o boa...

Menirea lui este ca boala să fie mai ușoară, să nu se ajungă la forme grave și la deces, dar cel vaccinat poate face boala și bineînțeles, dacă face boala, o și transmite, poate într-o proporție mai mică decât unul care a făcut boala fără vaccin, dar o parte transmite, și atunci, întrebarea mea a fost una singură: ca lumea să poată merge la spectacole nefiind această discriminare pentru că condiționarea de prezentare a certificatului de vaccinare este o condiționare ilegală și discriminatorie.

Te-ar mai interesa: Divorțul anului în România. Își spun ADIO după o c...

Încă o dată vă spun, orice vaccinat poate face boala. De unde veți ști că un vaccinat intrat în sală nu are boala? Există posibilitatea asta. Există și contraindicații pentru vaccin. O persoană care nu se poate vaccina din motive medicale, este condamnată toată viața să nu mai poată merge la un spectacol? (…)

Sunt 20 de milioane de oameni în țara asta și deocamdată 3 milioane de vaccinați. Restul de 17 milioane nu sunt vaccinați. Acești 17 milioane nu pot intra la un spectacol pentru că asta e condiția? Ar fi mai util un test, aia e altceva. De ce testele nu sunt gratuite?”, a declarat Monica Pop într-o intervenție telefonică la RealitateaPlus.

Te-ar mai interesa: Medic: Combinarea oricăruia dintre aceste medicame...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private