vineri, septembrie 17, 2021

România se confruntă cu o criză fără precedent, iar medicii încep să ridice semne de întrebare: lipsa fondurilor pentru vaccinurile obligatorii pentru copii.

O adresă trimisă de la Ministerul Finanțelor

în 6 august către Ministerul Sănătății, consultată de G4Media.ro, arată că Finanțele – minister condus atunci interimar de Florin Cîțu, au refuzat să aloce 10 milioane de lei pentru programul de vaccinare a copiilor, din Fondul de rezervă bugetară, pe motiv că Ministerul Sănătății nu a explicat de ce e vorba de o cheltuială urgentă sau neprevăzută.

Monica Pop trage un semnal de alarmă în privința vaccinurilor pentru copii, antipoliomielitic și antirujeolic:

“Refuzul finanțării pentru vaccinurile pentru copii, aprobate și obligatorii de zeci de ani (antipoliomielitic și antirujeolic),

e cel mai grav lucru întâmplat până acum privitor la sănătatea copiilor din România!

Colegii medici nu spun nimic???!!!

Doamna ministru a spus la conferința de presă ca domnul premier a refuzat aceasta finanțare, spunând că nu e o urgență! Este urgență! Una mare! Daca e real și nu se “repară” imediat, e o adevarată CRIMĂ CU PREMEDITARE!

Nevaccinați cu aceste vaccinuri arhicunoscute,  trecute în schemele obligatorii de vaccinare de aproape 100 de ani, copiii atinși vor muri sau vor rămâne cu grave sechele loco-motorii pe viață. Dacă OMS a hotărât cu atâta timp în urmă ca aceste vaccinuri

să fie făcute fiecărui copil de pe planetă,  înseamnă că PERICOLUL EXISTĂ ! Pentru Covid, la care mortalitatea e de 0,1- 0,2 % s-au găsit bani pentru 120.000.000 de doze, număr NE-necesar pentru o populație vaccinabilă de maximum 13-14.000.000 de oameni, iar pentru vaccinurile anti-maladii grave în care mortalitatea e muuuuult mai mare, iar izbucnirea unei asemenea epidemii la noi (și oriunde)  ar ucide sau schilodi mii și mii de copii, nu s-au gasit??!! De necrezut! Vina e deopotrivă si a guvernului, dacă nu a finanțat, dar și a ministrului care nu a spus la timp despre această gravă problemă,

daca e reală!!!

Viața oamenilor, copii sau adulți, din tara asta NU E O MONEDĂ DE SCHIMB ÎN DISPUTELE POLITICE!!!”, a scris Monica Pop, pe pagina sa de Facebook.

sursa: Facebook/ Monica Pop

Pe de altă parte, Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, acuză Premierul pentru problemele cu care se confruntă Ministerul Sănătății în acest moment:

Ministrul Sănătăţii acuză că premierul “introduce sănătatea în lupta politică”.

“Sunt aici să clarific câteva lucruri care sper să nu mai fie niciodată folosite în retorica de campanie sau în retorica politică. Îmi pare rău că premierul introduce

sănătatea în lupta politică şi fac un apel la responsabilitate pentru că eu, ca ministru al Sănătăţii, nu vreau să punem politica deasupra interesului pacienţilor şi a interesului public în general. Sunt aici să explic ceea ce domnul prim ministru Cîţu a spus şi astăzi, la fel cum a spus şi ieri că nu înţelege cum oamenii din centrele de vaccinare sunt neplătiţi de două-trei luni de zile. Domnul prim ministru ne spune acum că nu înţelege cum s-a întâmplat acest lucru, deşi ştia încă din aprilie că banii alocaţi Ministerului Sănătăţii nu sunt suficienţi”, a declarat, sâmbătă, Ioana Mihăilă.

Ultimele stiri