Sari la conținut

Monica Pop, interzisă la Televiziunea Română, pe motiv că e „pesedistă și antivaccinistă”. Se cere demisia producătorului general

dr. Monica Pop
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Dr. Pop,

Monica Pop, interzisă la Televiziunea Română, pe motiv că e „pesedistă și antivaccinistă”. Se cere demisia producătorului general

Sindicatele din televiziune cer demiterea producătorului general al TVR, Ramona Săseanu, care ar fi umilit-o pe Monica Pop, eliminată din juriu cu o zi înaintea filmărilor la emisiunea Rivalii.

După ce medicul oftalmolog Monica Pop a fost eliminat din juriul emisiunii Rivalii, cu doar o zi înainte de filmări, sindicatele din televiziune cer demitereaRamonei Săseanu, producătorul general al TVR.

Monica Pop, interzisă la Televiziunea Română, pe motiv că e „pesedistă și antivaccinistă”

Ce s-a întâmplat, de fapt? Prof. univ. dr. Monica Pop a fost pur și simplu umilită după ce a fost anunțată cu o zi înainte de filmarea emisiunii Rivalii că a fost dată afară din juriu. Ordinul a venit din dispoziția producătorului general al TVR, Ramona Săseanu.

Decizia este una jignitoare și pentru realizatoarea emisiunii, Marina Almășan, care o invitase în juriu pe prof. Monica Pop.

„Mentionez ca nu fac politică de niciun fel, ca nu fac parte din niciun partid politic, ca sint in activitate după 5 operatii de cancer si ca am ajutat pe oricine am avut vreodată posibilitatea, inclusiv din Tvr, salariati si conducere, cum era si normal sa faca un medic. Nu am facut niciodata fapte reprobabile.

Ceea ce mi s-a intîmplat la TVR este o mare nedreptate, o umilință fara margini și un act abuziv de cenzură care scade foarte mult prestigiul, credibilitatea si demnitatea acestei importante Institutii de interes national! As dori sa afle toată media si toți românii de acest gest de cenzură abuziv si incalificabil al conducerii TVR, CNA, Consiliul Europei si orice for pentru ca astfel de lucruri sa nu se mai poată intimpla niciodata si sa nu mai auzim niciodată de persoane care ” taie si spînzură” dupa bunul lor plac intr-o institutie a statului, in secolul 21.

Si, desigur, persoana (persoanele) vinovate de acest gest fara precedent, sa fie inlaturate definitiv din conducere si trase la raspundere pentru faptele lor! Iar institutia sa ceara scuze unui om pe care l-a nedreptatit, umilit grav si prejudiciat moral! Nu as fi dorit niciodata ca TVR sa aiba o conducere capabilă să-i scadă cu bună stiința prestigiul prin asemenea gesturi injosotoare si reprobabile!”, a scris Monica Pop într-un protest adresat sindicatului TVR.

Se cere demisia producătorului general

 

După umilirea angajaților care nu sunt membri în sindicatul de casă al conducerii Societății Române de Televiziune, iată că acum sunt umiliți de către producătorul general Ramona Săseanu și invitații realizatorilor care fac parte din MediaSind TVR, spune Cristi Godinac, președintele Mediasind.

Ramona Săseanu a continuat seria hărțuirilor membrilor MediaSind prin eliminarea invitaților programați în emisiunile realizate de către aceștia.

Este cazul membrei Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind și al Federației Internaționale a Jurnaliștilor, realizatoarea tv Marina Almășan, care a fost anunțată cu o zi înainte de filmări că din dispoziția producătorului general Ramona Săseanu, invitata emisiunii în calitate de președinte al juriului, Prof. Univ. Dr. Monica Pop, nu are ce să caute în emisiunea de divertisment RIVALII.

Iar motivele respingerii colaboratoarei tv sunt halucinante, după cum confirmă cunoscutul medic: că ar fi catalogată  de conducerea TVR „antivaccinistă”, că ar fi o colaboratoare permanentă a „posturilor de scandal Antena 3 și România TV” și că ar fi o „susținătoare  a PSD”!

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind –  filiala MediaSind TVR reiterează solicitarea făcută președintelui-director general al SRTV, Dan Cristian Turturică, să o demită de urgență pe Ramona Săseanu din funcția de producător general. Totodată, MediaSind TVR cere convocarea de urgență a comisiei de cercetare disciplinară în vederea concedierii acesteia, având în vedere că faptele acesteia sunt incompatibile cu calitatea de angajat într-o instituție publică de presă! Mandatul imposturii și incompetenței din Televiziunea Română s-a încheiat aseară, la ora 24,00!!

Nu în ultimul rând, MediaSind TVR  solicită PNL să-i retragă sprijinul politic acordat Ramonei Săseanu, iar comisiilor de cultură și mass-media ale Parlamentului să cerceteze cu celeritate acest nou abuz comis într-o instituție finanțată din bani publici”, se încheie comunicatul Mediasind.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel