Sari la conținut

Monica Pop, mesaj pentru guvernanți: Încetați cu numirile politice și lăsați medicii să fie manageri! E normal să conducă un spital public cineva care habar n-are?

dr. Monica Pop
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Dr. Pop spune ce boli de ochi se moștenesc

Monica Pop, mesaj pentru guvernanți: Încetați cu numirile politice și lăsați medicii să fie manageri! E normal să conducă un spital public cineva care habar n-are?

Medicul oftalmolog Monica Pop a reacționat, după scandalul de la Urziceni, când o femeie a născut pe asfalt, chiar în fața spitalului, moșită de angajații de pe Ambulanță.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a dispus o serie de controale ca urmare a acestui scandal, iar primarul din Urziceni, Constantin Sava,  a suspendat-o din funcţie pe managerul Spitalului Urziceni, Daniela Elena Ianuş.

Mai mult, în urma scandalului de la Urziceni, s-a aflat că Daniela Elena Ianuș,  fostul manager al Spitalul Municipal din Urziceni din 2017, este expert contabil cu studii universitare din anii 1980 de economie a industriei și agriculturii și asociat la societatea Agroman Com SRL Ialomița, care se ocupă cu cultivarea orezului, legumelor și plantelor cu semințe oleaginoase, unde a fost și director economic.

Medicul Monica Pop face un apel la cei care au puterea deciziilor și le cere ca funcția de manager de spitale de stat să fie exclusiv atribuită medicilor.

Monica Pop, mesaj pentru guvernanți: E normal să conducă un spital public cineva care habar n-are?

„Decidenți, treziți-vă! Managerii de spital de stat trebuie să fie obligatoriu numai și numai medici! Se știe bine că e așa! S-a și demonstrat clar!

E normal să conducă un spital public cineva care habar n-are?!! Cum poate el aprecia din punct de vedere profesional un medic, asistentă sau infirmieră??!! Repet: habar n-are! Și foarte periculos!

Spun asta de ani de zile! Au schimbat POLITIC legea numai pentru ca anumite persoane susținute POLITIC să acceadă la o funcție! Nici măcar nu-i aleg din punct de vedere moral!

Sunt, dar foarte foarte puțini cei de altă meserie care au făcut ceva într-o asemenea funcție. Pot exemplifica doi sau trei. În rest, jos de tot!

Nu consider că toți managerii medici sunt sau au fost niște iîngeri, departe de mine! Dar sunt mulți de mare excepție sși care vor rămâne în istorie. Majoritatea.

Pe mulți îi știți! Îi știți și pe cei care nu ne fac cinste și ne e rușine cu ei! Uscături! Dar, un lucru e cert: un medic altfel înțelege și organizează lucrurile într-un spital!

Numai medicii pot răspunde în fața Colegiului Medicilor!

În plus, pe lângă faptul că știe incomparabil față de cei de cu totul alte meserii, MAI ARE DEPUS ȘI UN JURĂMÂNT! Ceilalți, nihil!

În plus, NUMAI MEDICII POT RĂSPUNDE ÎN FAȚA COLEGIULUI MEDICILOR! COLEGIUL POATE JUDECA EXCLUSIV MEDICI, NUMAI MEDICII FAC PARTE DIN COLEGIU! UN NE-MEDIC NU POATE FI TRAS LA RĂSPUNDERE ȘI NICI PEDEPSIT DE COLEGIU!

Deci, încă un mare dezavantaj penttu pacienți! Un pacient prost tratat nu se poate adresa Colegiului când consideră că și managerul e vinovat, DACĂ MANAGERUL NU E MEDIC!!! ȘTIAȚI??!!

Încetați cu numirile politice și lăsați medicii să fie manageri! Pe cei care au arătat că vor să facă ceva pentru sistemul de sănătate! În orice caz, sunt mult mai benefici decât orice altă meserie!”, a scris dr. Monica Pop, pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.