Sari la conținut

Primarul din Urziceni a decis suspendarea din funcţie a managerului Spitalului în curtea căruia o femeie a născut pe trotuar

Spital
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Primarul din Urziceni, Constantin Sava a anunţat suspendarea din funcţie a managerului Spitalului Urziceni, Daniela Elena Ianuş.

”Astăzi am luat hotărârea de suspendare din funcţie a doamnei manager. A fost informată DSP şi prima informare pe care am făcut-o a fost către domnul ministru Rafila”, a declarat primarul, potrivit News.ro.

Acesta a precizat că nu a mai aşteptat rezultatul anchetelor care au fost demarate de mai multe instituţii, dar şi de procurori, din cauza presiunii exercitate de către opinia publică şi mass-media. Primarul a mai anunţat că, la ora 16.00, va avea o discuţie cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, pe tema actului medical care are loc în spital, nu pe tema actului managerial.

O femeie de 24 de ani a născut recent pe trotuarul din faţa Spitalului Urziceni, unde nu a fost primită din lipsă de locuri şi pentru că nu exista un medic ginecolog de gardă. Ministrul Alexandru Rafila a cerut recent demiterea sau demisia managerului unităţii medicale.

Cercetare penală pentru neglijenţă şi abuz în serviciu

Între timp, polițiștii din Urziceni au început cercetarea penală pentru neglijență și abuz în serviciu în cele două cazuri mediatizate de la Spitalul Municipal, când o tânără însărcinată a născut în fața unității medicale, iar un bărbat tratat superficial de medici a murit ulterior acasă.

În cazul tinerei managerul unității medicale și o asistentă au primit amenzi de 4.000 lei, iar medicul de gardă de 3.000 lei. În ce privește decesul bărbatului, situația este investigată și de Inspecția Sanitară de Stat.

Între timp, crește și numărul pacienților care acuză modul cum sunt primiți și tratați în unitatea medicală. Dar până acum nimeni nu și-a dat demisia și nu a fost demis.

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice transmite că în astfel de cazuri nu este suficientă doar demiterea. Președintele coaliției, Radu Gănescu, consideră că procedurile disciplinare ar trebui să fie accelerate și mult mai dure, culminând cu retragerea dreptului de a mai profesa.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: