marți, mai 17, 2022

Medicul oftalmolog Monica Pop atrage atenția pacienților asupra importanței păstrării documentelor medicale. Aceasta o consideră o necesitate, dar și o modalitate de respect față de medic: „Eu nu mai primesc pacienți care au mai fost la consult, dar nu mai au actele. Sănătatea trebuie respectată”, a spus medicul oftalmolog.

„Documentele medicale nu se pierd. Păstrați-le neapărat!

Te-ar mai interesa: Entorsa de genunchi: măsuri de prim ajutor pentru ...

Toți medicii, după consultații oficiale,(urgente sau programați, cu trimitere,) din cabinete, spitale, camere de gardă, policlinici, publice sau private, au OBLIGAŢIA de a da pacientului o fișă (cu antet,) care să conțină diagnosticul, starea prezentă şi indicațiile (de tratament, rețete, investigații, trimitere, tot ce este necesar), parafate.

E foarte important şi să le primiți, dar şi să nu le pierdeți. Şi să le prezentați,la nevoie, pentru continuarea tratamentelor, controale şi comparații, (chiar după ani) medicilor de familie şi specialiștilor la care vă programați”, scrie medicul Monica Pop pe pagina sa de socializare.

Te-ar mai interesa: Cum dizolvi în mod natural cheagurile de sânge? Tr...

„Eu nu mai primesc pacienți care au mai fost dar nu mai au actele”
„Eu nu mai primesc pacienți care au mai fost dar nu mai au actele. Nici dacă sunt foarte apropiați. Îmi pare rău!

Și starea lor de sănătate, dar şi munca medicului trebuie respectate! Cum poți compara, ca medic, o stare prezentă cu cea ” veche”? E mai bine? E mai prost? Nu ai cum să ții minte la atâția pacienți! Şi, e şi o problemă de seriozitate şi de respect!(…)

Te-ar mai interesa: Dieta cu căpșuni. Care sunt beneficiile uimitoare ...

Nu au nicio justificare nici medicii care nu le dau,( deși e obligația lor), nici pacienţii care nu le cer( deși e dreptul lor) si pleacă fără şi , cu atât mai puțin cei care le pierd”, spune medicul oftalmolog Monica Pop.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private