Sari la conținut

Monitorizarea femeilor însărcinate a trecut de Senat

insarcinata
sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei
Poluarea aerului în sarcină: risc pentru sănătatea mintală

Monitorizarea femeilor însărcinate a trecut de Senat. Proiectul de lege prin care se asigură accesul tuturor femeilor la monitorizare în timpul sarcinii şi după naştere merge la Camera Deputaţilor, după ce a fost adoptat săptămâna aceasta de Senat.

Documentul prevede efectuarea gratuită a investigaţiilor necesare, iar fondurile vor fi prevăzute separat în bugetul Ministerului Sănătăţii.

Preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din judeţul Mureş, doctorul Iulia Băilă, a explicat la Radio România Târgu Mureş care este procedura.

Femeile însărcinate beneficiază de fonduri alocate în funcție de raportările pe care le fac laboratoarele medicale, în același sistem ca și monitorizările bolilor cronice, adică nu există o sumă alocată fiecărui laborator, ci, în măsura în care se raportează aceste servicii, casa județeană solicită alocarea fondurilor pentru decontarea acestor servicii, suplimentar față de suma lunară alocată analizelor de laborator.”

O treime din femeile însărcinate din România nu şi-au făcut analizele recomandate pe perioada sarcinii, iar unele ajung la medic doar în momentul în care nasc – spun iniţiatorii proiectului de lege.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel