joi, decembrie 1, 2022

Un bărbat a cărui inimă s-a oprit timp de 90 de minute după ce a suferit un stop cardiac a povestit despre experiența sa dramatică în timpul evenimentului „care i-a schimbat viața”.

Alistair Blake, un bărbat de 61 de ani din Victoria, în Australia, spune că a mers în „partea cealaltă” și înapoi, în 2019, după ce a suferit un episod medical în timp ce dormea lângă soția sa, Melinda.

Te-ar mai interesa: Ce boli se pot moșteni de la părinți. Atenție la a...

El a descris experiența terifiantă în timp ce vorbea la podcastul „I’ve Got News For You” de la news.com.au și a explicat că soția sa s-a trezit când el făcea zgomote în jurul orei 3:00.

Melinda, soția lui Alistair, a început imediat manevrele de resuscitare și a chemat, între timp, salvarea.

Paramedicii sosiți la fața locului l-au resuscitat și ei pe Alistair, ba chiar i-au administrat și șocuri electrice cu ajutorul unui defibrilator, însă bărbatul nu dădea niciun semn că și-ar reveni.

Poliția a sosit între timp la fața locului și a dus-o pe Melinda într-o altă cameră și i-a spus că probabil  soțul ei nu va supraviețui. Timp de 90 de minute, paramedicii s-au străduit să repornească inima lui Alistair și tocmai când erau pe cale să declare decesul, au găsit în mod miraculos un puls.

Te-ar mai interesa: Cele 3 simptome de CANCER la care trebuie să fii a...

După 90 de minute de eforturi ale salvatorilor, bărbatul a început să aibă din nou puls.

„Din punct de vedere tehnic, am fost mort timp de 90 de minute. Îmi amintesc că m-am culcat sâmbătă seara, iar următorul lucru pe care mi-l amintesc a fost că m-am trezit joi dimineață în timp ce mă mutau de la Terapie Intensivă la Chirurgie Cardiovasculară. Creierul meu pur și simplu a blocat ceea ce s-a întâmplat între aceste două momente”, povestește acum Blake.

Te-ar mai interesa: Nu ignora transpirația urât mirositoare! Poate fi ...

La aproape o săptămână după ce s-a întâmplat acest lucru, Alistair s-a trezit la Spitalul Frankston și, din fericire, nu au existat semne de leziune cerebrală. Drept urmare, echipa sa medicală l-a poreclit „Lazăr” – omul care a înviat din morți.

„Nu știu ce este acolo”

Australianul povestește că, începând din acel moment, a fost întrebat de nenumărate ori ce a văzut „dincolo” în timpul celor 90 de minute în care a fost în stop cardio-respirator.

Te-ar mai interesa: Poziția de somn care îți distruge sănătatea. Încea...

„Mulți oameni mă întreabă dacă am văzut ceva. Nu, nu am văzut nimic. Fără lumini puternice, nimic de genul acesta. Nu știu ce este acolo, dar nu mă deranjează asta, atât timp cât sunt în formă și sunt sănătos”, spune el.

Alistair a fost apoi transportat la Spitalul Frankston, unde medicii au putut să-i desfunde artera blocată care i-a produs stopul cardiac.

Ulterior, acestuia i-a fost montat un stimulator cardiac ca măsură de precauție, el fiind externat după 12 zile.

Te-ar mai interesa: Peste 70.000 de ore de consiliere psihologică pent...

„Acum am o abordare total diferită a vieții. Mi-am redus numărul de ore de lucru și încerc să stau mai mult cu familia și prietenii. Obișnuințele mele alimentare s-au schimbat. Mănânc mai sănătos și fac mai multă mișcare”, explică Blake.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private