miercuri, mai 18, 2022

Motive pentru care ar trebui să bei ceai zilnic. Cercetările științifice au demonstrat că un consum frecvent și regulat de ceai poate avea efecte benefice asupra organismului uman. Mai jos găsiți 10 motive pentru care ar trebui să bei ceai zilnic. Bun înlocuitor pentru cafea.

Motive pentru care ar trebui să bei ceai zilnic. Bun înlocuitor pentru cafea

Experții recomandă populație să facă o pauză de la cofeină. Iar cel mai bun înlocuitor al delicioasei licori  poate fi ceaiul negru sau verde, pentru doza de energie zilnică.

Te-ar mai interesa: Cauzele nebănuite ale balonării. Ce obiceiuri nesă...

Ceaiul verde susține sănătatea pielii
Ceaiul verde este plin de antioxidanți, care protejează pielea de razele UV, dar și de alți factori poluanți. În plus, ceaiul verde ameliorează manifestările clinice ale psoriazisului sau a altor afecțiuni cutanate.

Ceaiul negru combate halitoza
Ceaiul negru te scapă de respirația urât mirositoare, omorând bacteriile din cavitatea bucală. Fă gargară cu ceai negru sau, pur și simplu, bea-l regulat.

Ceaiul verde reduce riscul bolilor cardiovasculare
Ceaiul verde îmbunătăţeşte nivelul de grăsimi din sânge, protejează sănătatea inimii și, datorită antioxidanților conținuți (catechine), ajută la reducerea tensiunii arteriale.

Te-ar mai interesa: Vitamina D, inutilă pentru organism dacă nu ai ace...

Motive pentru care ar trebui să bei ceai zilnic. Ceaiul nu are calorii


Poate fi consumat fără probleme, indiferent de dietă. De asemenea, polifenolii din ceaiul verde ajută la arderea caloriilor și la scăderea colesterolului, conducând astfel la reducerea greutăţii corporale.

Încetinește îmbătrânirea
Ceaiul verde luptă împotriva radicalilor liberi, produşi de diverse surse de poluare, cum ar fi fumul de ţigară sau razele ultraviolete, care îmbătrânesc prematur organismul.

Te-ar mai interesa: Ocluzia intestinală. De ce este o urgență medicală...

Protejează dantura
Licoarea distruge bacteriile din cavitatea bucală, păstrând dinţii puternici şi sănătoşi. Această caracteristică a ceaiului verde poate fi atribuită prezenţei antioxidantului numit catechină.

Motive pentru care ar trebui să bei ceai zilnic. Băutura perfectă pentru persoanele care fac sport

Crește rezistența la efort fizic. Așadar, ceaiul verde este băutura perfectă pentru persoanele care fac sport. Întrucât contribuie la energizare, hidratare și la o mai bună rezistență musculară.

Te-ar mai interesa: Alimentul pe care nu trebuie să îl arunci dacă a e...

Motive pentru care ar trebui să bei ceai zilnic. Bun înlocuitor pentru cafea

Efect calmant
Ceaiul de tei sau de valeriană reduce stările de agitaţie şi anxietate. Combate insomnia. Două sau trei căni cu astfel de infuzii pe zi sunt ideale pentru a menţine starea de bine şi relaxare.

Un bun detoxifiant

Ajută la o bună funcţionare a rinichilor şi previne retenţia de apă. În plus, reglează tranzitul intestinal, stimulează ficatul şi întregul sistem digestiv, asigurând astfel detoxifierea organismului, potrivit Capital.

Te-ar mai interesa: Regim pentru colesterol crescut. Alimente permise ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private