duminică, iunie 26, 2022

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a explicat care este motivul pentru care românii nu își mai doresc copii. Potrivit spuselor sale, viitorul este sumbru.

„De exemplu, în comuna Negrești s-a născut un singur copil. O familie avea mai mulți copii. Din păcate, aceste lucruri sunt vizibile. Cei care ne conduc nu ne asigură nimic.

Lipsa de perspectivă și de siguranță sunt primordiale pentru aceste lucruri. Sunt oameni care abia se descurcă cu un copil. Au murit foarte mulți copii în perioada aceasta. Mă bucur pentru cei care au plecat și le pot asigura copiilor un trai decent.

Te-ar mai interesa: Vrei o mărire de salariu? Iată ce culori trebuie s...

Nimic nu se prevede în viitor. Viitorul este sumbru. Te și ia râsul. 50 de euro e puțin. Zici că-i dai o avere. Cheltuielile sunt foarte mari.

Eu am observat că a fost o perioadă în care au crescut salariile și lumea părea în siguranță. Pare că populația nu mai are suflu. Nu se mai vede niciun orizont.

Nu toată lumea își permite să pună combustibil și să plece undeva”, a spus Lidia Fecioru, sâmbătă, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3.

Lidia Fecioru: „E dureros pentru noi toți”

„Partea socială nu-ți oferă siguranță. Copiii nu primesc bani suficienți pentru a crește. E dureros pentru toți. Când te uiți că rata crește, că unii își pierd serciviul. Oamenii ajung și se sinucid în masă.

Te-ar mai interesa: Să fie vorba de un semn divin? Șeful Bisericii Ort...

Suntem foarte agresivi, de asemenea. E presiunea atât de mare pe populație și de foarte multe ori mă intrigă aceste sondaje. Eu aș face marja de vârstă pentru ce se întâmplă economic. Mulți bătrâni spun că strâng cureaua, dar cei cu doi copii de școală cum să facă? Nu toți suntem IT-iști să câștige bine”, a spus Lidia Fecioru, sâmbătă, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: Foarte important! Carnea e prietena ...

Imediat după 1992, a început exodul tinerilor din țară. A plecat o vecină însărcinată. După ce a plecat din țară, a fost luată de pe aeroport de către asistența socială. A dat de trai acolo. Primea indemnizație. Când a venit din nou în România, a povestit și altora și au plecat și oamenii respectivi”, a mai spus și Mihai Voropchievici.

„Sunt foarte mulți copii născuți și în alte țări.

Te-ar mai interesa: O actriță celebră șochează: „Am pierdut nouă copii...

Eu am nepoți care locuiesc în Germania. Le-a făcut certificat de naștere în Germania și i-au înregistrat acolo, spune Lidia.

Copiii mei erau mici și nu aveau pașaport. Eu le-am făcut acte copiilor mei aici acte. Când m-am întors în Republica Moldova nu le-a mai recunoscut cetățenia. Fiecare țară are regulile ei.


Amânarea conceperii unui copil

Copiii se fac între 20, 30 de ani. Dar fără stabilitate financiare, care să ne garanteze este mai greu. Poți să riști să-ți faci copilul. Copilul vine cu karma lui. Schimbă planuri și priorități. Toate femeile își doresc copii. Dacă nu te descurci în România, îți faci bagajele și pleci în altă țară.

Te-ar mai interesa: Mesajul lui Arsenie Boca pentru credincioși: „Când...

În țară au cam rămas cei care nu mai pot face copii. Cei peste 45 de ani. Sunt oameni care s-au mai întors în țară cu copiii măricei. Și-au luat pământ aici și s-au gospodărit.

Rămân la părerea că orice cuplu va face cel mult un copil, mai ales dacă știu că nu au posibilitate. Copiii sunt o bucuria vieții. Nu poți trăi fără ei”, a mai spus Lidia Fecioru.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private