Sari la conținut

Motivele pentru care se ceartă cuplurile în vacanță. Lidia Fecioru: „…asta aduce multă linişte în familie”

lidia

Călătoriile pe cont propriu pot fi o aventură de deschidere a unui capitol. Călătoria cu prietenii poate fi o revoltă. Călătorești cu persoaa iubită? Ei bine, acesta este un tip special de experiență.

Este timpul să fii martor la o nouă latură a celuilalt, să dai tonul relației tale și să creezi amintiri la care să te poți uita în urmă pentru anii următori. Desigur, este o oportunitate de a petrece timp de calitate împreună, fără toate distragerile obișnuite. Dar cu toate acestea, multe cupluri ajung să se certe în vacanțe.

Potrivit unui studiu, 40% dintre parteneri se ceartă în timpul vacanței. Deoarece vacanțele ar trebui să fie relaxante, plăcute și întineritoare, stresurile minore se pot transforma în argumente majore doar pentru că ești departe de familiar și ți-ai pus atâtea speranțe că vacanța este o evadare din viața reală.

Bioenergeticeanul, Lidia Fecioru explică importanța trasării sarcinilor fiecăruia pentru a evita astfel de situații.

„Suntem 24 din 24 de ore împreună. Suntem unul lângă altul. Mai suntem şi cu copiiI şi devine periculos.

Fiecăruia dintre noi ni s-a întâmplat să ne certăm cu partenerul în vacanţă.

Chestia cu memoria. Totul începe de la: Ai pus tot?; Nu ai uitat nimic?. Sunt oameni care îşi uită actele sau copiii. Nu este exclus.

De multe ori, între parteneri trebuie să fie bine puse la punct lucrurile de la început. Unul trebuie să se ocupe de bagaje, nu amândoi. Dacă fac amândoi asta, s-ar putea să uite ceva şi aşa să înceapă cearta.”, a explicat Lidia Fecioru, la Antena 3.

 

Unul să ştie de acte şi altul de bagaj. De obicei, femeile se ocupă. Femeia ştie cu ce va urma să se îmbrace bărbatul. Femeia este calculată şi organizată. Bărbatul să se ocupe de acte şi de cărat bagajul.

El trebuie să aibă grijă de bani. Acum ai cardurile şi fiecare are în geanta lui cardul. Deci, unul singur să facă bagajul. Nu avem de ce să ne certăm.

Mai nou, fiecare îşi face bagajul lui. E cel mai bine aşa. Cearta se poate evita, dacă fiecare îşi ştie responsabilitatea.

Certurile la volan sunt altă problemă. De ce ai luat-o pe aici?; Dar de ce o calci aşa?; Dar nu vrei să conduci tu?. Eu am văzut foarte multe certuri la volan.

Să nu se bage paie pe foc la volan. Mai bine uită-te pe telefon sau ascultă o muzică. Oamenii sunt foarte iritaţi şi atunci chiar nu are rost.

Ora de trezire în concediu, un motiv de ceartă în cuplu

Ora de deşteptare în concediu. Unul vrea să doarmă mai mult, altul mai puţin. Dimineaţa parcă ai vrea să dormi mai mult, nu să iei micul dejun la ora 7. Dacă sunt doi copii, fiecare partener să ia câte unul, ca să nu înceapă cearta.

Toţi avem tendinţa să cheltuim mai mult în vacanţă. Concediu este ca maneaua. Fără număr. De foarte multe ori, avem tendinţa să depăşim bugetul. Unul dintre parteneri este mai calculat şi nu vrea să cheltuiască tot. Avem tendinţa să cumpărăm foarte multe lucruri din vacanţă.

Ultimul motiv este cearta din cauza copiilor. Când ajungi pe plaja sau oriunde altundeva, încep certurile. Uite, ne ducem într-o vacanţa şi ne-am uitat la recenzii şi când ajungem acolo, e cu totul altceva.

Aici începe cearta. Începi să-ţi dai seama că este o vacanţă total ratată. De aici începe cearta. „Tu ai ales. De ce ai ales aici şi tot aşa”.

Este foarte greu cu copiii. Copiii aleargă către apa şi începe cearta. „Aleargă tu după copil”. Începe tensiunea.

Nu suntem tot timpul în vacanţă şi ar fi bine să înţelegem. De multe ori, trebuie să-i înveţi pe bărbaţi să fie atenţi cu soţiile lor. Să le facă atenţii, pentru că o femeie nu-ţi va reproşa că nu îi aduci flori. Dă-i tu un buchet de flori.

Sau să-i spui că stai tu cu copiii, ca ea să facă ceva pentru ea. Chestia asta aduce foarte multă linişte şi înţelege în familie. Dacă vrei nişte copii educaţi, fă chestia asta. Ei învaţă din ce faci tu.”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel