miercuri, august 10, 2022

Motivul neașteptat pentru care autoritățile au interzis muzica ritmată în sălile de sport.

Autoritățile din capitala Coreei de Sud, Seoul, și din regiunea înconjurătoare au luat o hotărâre total neașteptată în privința funcționării sălilor de sport. Iubitorilor de sport și mișcare le-a fost interzis să facă sport pe muzică cu un tempo mai mare de 120 de bătăi pe minut (bpm).

Te-ar mai interesa: Primul ajutor în caz de înec. Medic român: După 4-...

Mai mult de atât, bandele de alergat vor fi limitate la maximum 6 km / h (3,7 mph). Măsura a fost luată pentru a limita răspândirea Covid-19, spun autoritățile.

Motivul neașteptat pentru care autoritățile au interzis muzica ritmată în sălile de sport

Oficialii din domeniul sănătății spun că restricțiile vor împiedica oamenii să respire prea repede sau să stropească transpirație unul pe altul. Coreea de Sud se luptă cu un nou focar de virus, cu 1.100 de cazuri noi înregistrate duminică.

În acest context, premierul Kim Boo-kyum a avertizat vineri că țara a atins „nivelul maxim de criză”. Potrivit BBC, cei care participă la cursuri de exerciții fizice, cum ar fi Zumba, spin și aerobic în capitala Seul se vor confrunta cu limita de 120bpm de luni.

Te-ar mai interesa: Scandalul pastilelor cu iod. Rafila reacționează: ...

De asemenea, oamenilor li se permite să petreacă doar două ore în sălile de sport și nu au voie să folosească dușul. Toate facilitățile sportive trebuie să se închidă până la ora 22:00.

Această măsură a fost pusă la îndoială de proprietarii de săli de sport.

Un propietar care deține o sală de sport în Seul a întrebat dacă există vreo dovadă că alegerea dintre muzica clasică și BTS a avut un impact asupra răspândirii virusului.

De asemenea, el a declarat că mulți oameni și-au folosit propriile căști, întrebându-se, în acest context: „Cum le controlați playlisturile?”

Te-ar mai interesa: Nutriționist de la Harvard: „Acesta este pri...

Oficialii spun însă că măsurile ajută la prevenirea închiderii complete a sălilor de sport. Experții spun că este greu de aflat dacă oamenii au fost infectați sau nu la săli de sport. Studiile din Marea Britanie anul trecut, de exemplu, au sugerat că sălile de sport nu erau un punct important pentru infecții.

Restricțiile din Seul asupra sălilor de sport fac parte dintr-o serie de măsuri care au fost introduse luni în regiune și care vor dura două săptămâni. Adunările sunt limitate la patru persoane și scad la două, după ora 18:00. De asemenea, cluburile de noapte și barurile trebuie închise, iar școlile își vor muta cursurile online.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private