vineri, februarie 3, 2023

De la începutul pandemiei, specialiștii au încercat să afle cât mai multe informații despre noul coronavirus și modul în care acesta acționează asupra organismului uman. Astfel, au descoperit cum ne putem proteja mai bine și cum putem inhiba răspândirea virusului.

Specialiștii încearcă să atragă atenția asupra regulilor de igienă și a măsurilor de protecție, până când vom atinge imunitatea colectivă. Imunitatea colectivă este singurul mod prin care se poate inhiba răspândirea virusului. Aceasta se poate dobândi fie natural (prin infectare, recuperare și dezvoltarea anticorpilor), fie prin imunizare (care este o cale mai rapidă de a obține anticorpii necesari și, de asemenea, mult mai sigură).

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă: Leșin, amețeală, confuzie, sau ve...

Astfel, până la atingerea imunității colective, măsurile de igienă și prevenire sunt esențiale

Purtarea corespunzătoare a măștii de protecție, igienizarea frecventă a mâinilor și distanțarea socială sunt încă măsuri eficiente pentru a încetini evoluția pandemiei și pentru a ne proteja de o posibilă infectare.

Andrei Baciu, vicepreședintele comisiei de vaccinare, a menționat o serie de reguli pe care ar trebui să le respectăm, în contextul pandemic actual, la Antena3, potrivit DC News.

„Pe lângă tipul de mască pe care-l purtăm, la fel de important este și felul în care purtăm masca pe tot parcursul zilei. În primul rând, până nu se atinge o proporție mare de vaccinare, este esențial să purtăm masca corect, peste nas, peste gură, să o purtăm tot timpul și, bineînțeles, păstrarea distanței fizice și o igienă riguroasă a mâinilor.

Te-ar mai interesa: Urolog: Apa care poate duce la apariția cancerului...

Masca să fie schimbată de câteva ori pe zi. Astfel încât, dacă se umezește prin vorbire, trebuie schimbată. Să nu o purtăm sub bărbie, să acopere nasul și gura, tocmai pentru a ne oferi și nouă, dar și celor din jur protecție față de acest nou tip de coronavirus.

Lucrurile sunt în dinamică, cert este că suntem într-un trend descendent, ceea ce este îmbucurător, însă trebuie să păstrăm măsurile, care vedem că au efect”, a susținut Andrei Baciu.

Te-ar mai interesa: Ai mâncat prea mult? Trucuri care te scapă de indi...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private