vineri, decembrie 9, 2022

Motivul pentru care stomatologii încurajează sărutul. Uite că  există și recomandări medicale avizate care ne recomanda și me încurajează să oferim  cât mai multe săruturi.

Sărutul este la fel de bun pentru dinți ca și periajul dinților, susține un dentist.

Beneficiile sărutului

Dr. Khaled Kasem, medicul ortodont, a spus că oamenii ar trebui să se sărute timp de patru minute pe zi, pe lângă periaj și ață dentară.

Te-ar mai interesa: Dr. Adina Alberts: Știam că va veni momentul…Drum ...

„Principalul beneficiu al sărutului este că produce mai multă salivă în gură. Saliva neutralizează acizii care stau pe dinți, ceea ce ajută la reducerea riscului de a face carii. De asemenea, poate spăla bacteriile de pe dinți pentru a reduce placa bucală încăpățânată. Așa că poți continua să săruți dacă vrei respirație plăcută și dinți sănătoși.”

Sărutul stimulează producția de salivă și curăță gura de bacteriile rele și acizii care provoacă degradarea.

Un sărut zilnic reduce, de asemenea, riscul de infecție, deoarece bacteriile din saliva partenerului tău îți întăresc sistemul imunitar – și invers.

Te-ar mai interesa: Risc de demență: Alimentele ultraprocesate pot acc...

Alte beneficii pentru sănătate includ ameliorarea stresului, datorită hormonilor iubirii și aspectul mai tineresc datorită exercițiului mușchilor feței. Cu toate acestea, se pot face schimburi de bacterii dăunătoare și pot crește riscul de cariere dacă unul dintre ei are deja probleme dentare.

Dr. Kasem, șeful de ortodonție Impress, a adăugat:

„Singurul impact negativ al săruturilor este atunci când oamenii sunt bolnavi, au herpes sau au deja o igienă orală proastă. În caz contrar, poți săruta partenerul, dar continuă să îți periezi dinții și să folosești ața dentară.”

Te-ar mai interesa: Un streptococ UCIGAȘ face victime printre copii. M...

Asociația Stomatologică Britanică a spus că mâncarea, băuturile carbogazoase și o igienă precară a dinților cresc riscul cariilor dentare. Totuși, un purtător de cuvânt al BDA a spus:

„Sărutul nu înlocuiește o rutină corectă a igienei orale”, potrivit The Sun.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private