marți, iunie 28, 2022

Sănătatea se citește în ADN. Ce este testarea nutrigenetică, singura modalitate de diagnosticare a intoleranțelor genetice

Nutrigenetica își propune să explice de ce oamenii răspund diferit la alimente, în funcție de variațiile din ADN-ul acestora.

Laboratoarele Genetic Center, parte a Rețelei de sănătate REGINA MARIA, oferă pacienților două teste de nutrigenetică, în funcție de nevoile fiecăruia: un test potrivit pacienților cu risc cardiometabolic și unul de lifestyle, cu informații prețioase despre posibile intoleranțe.

Te-ar mai interesa: Horoscop Iulie. Cât de norocoși sunt nativii acest...

Testele de nutrigenetică sunt cheia pentru o nutriție personalizată, ajutând la obținerea unei calități mai bune a vieții.

Sunt singurele teste care pot diagnostica intoleranțe alimentare genetice, intoleranțe care influențează negativ calitatea vieții. Corpul fiecăruia dintre noi este diferit – asimilăm diferit alimentele și nu avem aceleași beneficii din nutrienți considerați ideali.

Testele se recomandă persoanelor cu indice de masă corporală (IMC) ridicat, dificultate în menținerea greutății normale, suspiciune de intoleranță la gluten, lactoză, alcool, cafeină și carențe de micronutrienți.

Te-ar mai interesa: Medic: La ce riscuri se expun persoanele care își ...

De asemenea, se recomandă pacienților care își doresc menținerea unei stări de sănătate optime și a unei calități ridicate a vieții.

 Testarea are ca prim pas recoltarea unei probe de salivă, în urma căreia se generează un raport care include informații relevante despre modul în care organismul răspunde la anumite alimente, în funcție de variațiile din ADN. Aceste rezultate sunt interpretate de un medic nutriționist, care îi va recomanda pacientului un plan alimentar individualizat.

Te-ar mai interesa: 3 motive pentru care câștigăm mai multă grăsime ab...

 Testele de nutrigenetică pot fi achiziționate și efectuate în Laboratorul Genetic Center București, Laboratorul Genetic Center Cluj, Policlinica REGINA MARIA Perla și Policlinica REGINA MARIA Băneasa.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private