vineri, iunie 9, 2023

Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală. Regina rock’n’roll-ului a murit după ce a suferit din cauza unei boli îndelungate, în locuința sa de lângă Zurich, în Elveția.

Deși s-a bucurat de o carieră strălucitoare pe scenă, viața personală a Tinei Turner a fost afectată de probleme de sănătate, ceea ce a determinat-o să ia în considerare o dată sinuciderea asistată.

Interpreta hitului What’s Love Got To Do With It, în vârstă de 83 de ani, a murit la vârsta de 83 de ani, după o boală îndelungată, în locuința sa de lângă Zurich, în Elveția.

În timp ce lumea își ia rămas bun de la legenda rock ‘n’ roll-ului, The Mirror analizează viața ei și modul în care a luptat cu curaj împotriva problemelor de sănătate înainte de a muri.

A fost copleșită de boli

Cântăreața Tina Proud Mary a fost nevoită să înfrunte frontal mai multe bătălii de sănătate la apogeul carierei sale.

Tina s-a destăinuit despre faptul că a suferit un accident vascular cerebral, precum și despre lupta împotriva cancerului într-un documentar recent despre viața ei.

De asemenea, ea a avut insuficiență renală, ceea ce a dus la nevoia disperată de a face un transplant în 2017.

Tina a dezvăluit că era atât de bolnavă încât era gata să-și pună capăt zilelor, până când soțul Erwin i-a donat un rinichi de-al său.

Legenda muzicii credea că se reface după ce a învins un cancer intestinal și un accident vascular cerebral anterior, când medicii au diagnosticat această afecțiune.

Ea a declarat anterior: „În decembrie 2016, rinichii mei erau la 20% și se prăbușeau rapid. Mă confruntam cu două opțiuni: fie dializă regulată, fie un transplant de rinichi. Doar transplantul mi-ar fi oferit o șansă bună de a avea o viață aproape normală. Dar șansele de a obține un rinichi de la un donator erau îndepărtate.”

Vedeta stabilită în Elveția a declarat că rata de donare a națiunii este una dintre cele mai scăzute din Europa, ceea ce înseamnă că, probabil, nu va ajunge niciodată în fruntea listei de așteptare.

Retete si vedete

Am început să mă gândesc la moarte

Medicii au dispus începerea dializei, dar Tina a refuzat, spunând: „Nu vreau să trăiesc dependentă de o aparatură”.

Într-un serial al autobiografiei sale din Daily Mail, ea a adăugat: „Nu era ideea mea de viață. Dar toxinele din corpul meu începuseră să preia controlul. Nu mai puteam să mănânc. Supraviețuiam, dar nu trăiam. Am început să mă gândesc la moarte”.

Tina a început să facă pregătiri și s-a înscris la grupul de sinucidere asistată Exit. Acesta a fost momentul în care ideea de a o pierde a devenit o realitate pentru iubitul ei soț Erwin.

Ea a spus: „A spus că nu vrea o altă femeie, sau o altă viață. Apoi m-a șocat. A spus că vrea să-mi dea unul dintre rinichii lui”.

Au făcut teste de compatibilitate și, în ciuda faptului că Tina era un pacient cu risc ridicat din cauza afecțiunilor cardiace cauzate de ani de zile de hipertensiune arterială, au făcut operația de transplant pe 7 aprilie 2017.

Erwin s-a recuperat complet, dar Tina a trebuit să continue să ia doze puternice de imunosupresoare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private