sâmbătă, octombrie 1, 2022

MS. De ce au apărut noi tulpini SARS-CoV-2? Lista celor trei tulpini super-contagioase.

Ministerul Sănătății a arătat într-un comunicat că mutaţiile SARS-CoV-2 apar din cauza răspândirii virusului şi sunt rezultatul unor erori care apar în momentul copierii materialului genetic. Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a publicat un infografic cu cele trei noi variante super-contagoase ale SARS-CoV-2

MS. De ce au apărut noi tulpini SARS-CoV-2?

„În acest moment, există mai multe tulpini noi identificate ale virusului SARS-CoV-2. Acestea apar din cauza răspândirii virusului, care a suferit mutații. Mutațiile sunt rezultatul unor erori care apar în momentul copierii materialului genetic – aceasta este o etapă a procesului de multiplicare a virusului.

Cum are loc multiplicarea virusului?

Virusul pătrunde într-o celulă din corp și începe să se multiplice. Multiplicarea presupune copierea materialului genetic al virusului și sinteza de noi componente virale. Ulterior, acestea sunt asamblate în noi virusuri. Când celula își atinge limita de producție, se sparge și eliberează virusurile nou formate.
Tot din cauza unor mutații, virusul SARS-CoV-2 a început să se transmită de om la om. Mutațiile sunt procese care nu pot fi prevenite sau prevăzute. Cu cât numărul oamenilor infectați este mai mare, cu atât sunt mai mari șansele ca un virus să sufere mutații.

Lista celor trei tulpini super-contagioase

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a publicat lista* cu cele trei variante noi de virus, care au apărut în urma unor mutații și care pot ridica îngrijorări din cauza creșterii ratei de transmitere sau posibilității de a scăpa de sub supravegherea răspunsului imun”, se arată în comunicatul Ministeului sSănătății.
Infographic: Mutation of SARS-CoV2 - current variants of concern

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private