vineri, ianuarie 27, 2023

Recent, Marea Britanie a informat Organizația Mondială a Sănătății despre o nouă mutație SARS-CoV-2. Aceasta, se pare, este cu 70% mai contagioasă decât varianta care s-a răspâdit până acum. Astfel, tulpina poate fi un adevărat pericol pentru sistemul de sănătate.

O nouă mutație SARS-CoV-2 a fost raportată de mai multe autorități din Regatul Unit. Cercetătorii au descoperit că această tulpină este cu 70% mai contagioasă după ce au observat că mai multe zone au fost afectate, unde s-a răspândit foarte rapid.

„Sunt 7 mutații ce au fost identificate într-un studiu efectuat în 99 de țări pe 46.000 de persoane, dar din fericire s-a constatat că niciuna din aceste mutații nu face virusul să se răspândească mai rapid. (…) Au loc eforturi – citez din cei care fac cercetările în Marea Britanie – pentru a confirma dacă oricare dintre aceste mutații contribuie la transmiterea mai mare. Se crede că această variantă este cu 70% mai contagiosă pentru că a suferit mai multe mutații în proteina matricială, prin modificări la nivel genetic, mai precis lipsesc doi aminoacizi, ceea ce ar explica răspândirea mai rapidă a virusului”, a declarat Tudor Ciuhodaru, medic UPU Iași, în cadrul unui apel inițiat de Realitatea.net.

Te-ar mai interesa: Trei zodii de femei cărora niciun bărbat nu le poa...

Cu toate acestea, specialiștii spun că vaccinul va fi eficient și împotriva acestei mutații

Totuși, Tudor Ciuhodaru este de părere că ”dacă nu testăm extins suntem condamnați. Vom avea și noi această tulpină mai repede decât ne imaginăm”. Acest lucru ar provoca o explozie a cauzurilor de infectare, ceea ce poate fi un adevărat pericol asupra sistemului sanitar deja suprasolicitat.

Cum se explică scăderea numărului de testări oficiale?

Adina Alberts, cunoscut medic primar de chirurgie plastică, explică fenomenul. De ce nu se mai rapotează la fel de multe testări?

„Știți de ce nu se mai raportează oficial un număr important de testări pentru detecția Sars-Cov-2?
Pentru că au apărut TESTELE RAPIDE ANTIGEN, care sunt ieftine și la îndemână. Sunt ușor de folosit, sunt exacte, rezultatele apar în 10 minute. Cei care sunt pozitivi se autoizolează și se tratează acasă la indicația medicilor de familie!”, a declarat medicul, pe pagina sa de Facebook.

Te-ar mai interesa: Cele patru stadii de osteoporoză. Ce se întâmplă c...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private