Sari la conținut

Mucegaiul, extrem de dăunător pentru sănătate. Iată cum putem scăpa de mucegai în câteva minute

mucegai pe perete
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Mucegaiul, extrem de dăunător pentru sănătate. Iată cum putem scăpa de mucegai în câteva minute cu soluții preparate în casă, simplu și cu bani puțini.

Mucegaiul ne poate da bătăi de cap și este foarte dăunător pentru sănătate, de aceea trebuie eliminat cât de repede posibil.

De regulă, se formează în baie, pe peretele cu geamul și deasupra căzii.

Pe langa metodele obisnuite de aerisire regulata a baii prin instalarea unui ventilator bun sau a matritei de spalat cu produse de curatare, exista un ingredient esential pentru a pune capat mucegaiului.

Ce soluții avem pentru eliminarea mucegaiului

Extractul de seminte de grepfrut este un remediu natural pentru mucegai și are și un miros foarte plăcut. Poate fi folosit pentru curatarea si dezinfectarea suprafetelor mucegaite.

Pentru a face acest lucru, pur si simplu turnati zece picaturi de extract de seminte de grepfrut intr-o sticla cu pulverizator si o cana de apa fierbinte.

Apoi pulverizati solutia pe rosturile placilor care sunt adesea infestate mai intai. Lasati produsul sa actioneze cateva minute inainte de frecare. Evitați sa il folosiți pe placi albe pentru că există riscul de a lasa urme galbene.

Dar pentru a elimina mucegaiul din baie, mai sunt și alte remedii ulor de preparat acasă. De exemplu, otetul alb si bicarbonatul de sodiu este o combinație puternica impotriva mucegaiului.

De altfel, otetul alb si bicarbonatul de sodiu sunt printre cele mai utile produse de curatare. Aceste doua produse au proprietati interesante pentru curatarea, dezinfectarea suprafetelor si combaterea mucegaiului.

Pur si simplu turnati un pahar de otet alb si 2 linguri de bicarbonat de sodiu pe zonele de curatat. Cu ajutorul unei perii, frecati amestecul si lasati sa actioneze aproximativ zece minute.

Tot ce trebuie sa faceti este sa clatiti cu apa curata și mucegaiul va dispărea în scurt timp. Iar pentru un miros proaspăt, puteți adăuga în oțet câteva picături de ulei esențial.

Săpunul negru, un inamic al petelor de mucegai

Sapunul negru poate fi un excelent agent de curatare a chitului si a placilor in baia ta. Poate fi folosit fara niciun risc pentru a elimina toate urmele de mucegai, potrivit fabricatinromania.ro.

Turnati sapunul negru lichid direct pe partile afectate de mucegai. Lasati produsul pe suprafetele murdare cateva minute, apoi frecați bine, după care clătiți cu apă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel