
Multiplele beneficii ale boabelor de cătină asupra organismului. Luptă împotriva cancerului, protejează inima și îmbunătățesc circulația

Cu toate că frunzele e cătină au numeroase efecte pozitive, consumate sub formă de ceai, boabele de cătină sunt cu adevărat cea mai vaaloroasă parte a plantei. Boabele de cătină au capacitatea de a reduce în mod natural inflamația, luptă împotriva unor forme de cancer, au proprietăți vindecătoare și stimulează sistemul imunitar, menținând corpul tânăr și puternic. Care sunt cele mai importante beneficii ale boabelor de cătină?
Te-ar mai interesa: Horoscop 3 februarie. Astrolog: Urmează o zi plină...
Îmbunătățesc circulația
Datorită cantității mari de vitamina C, boabele de cătină ajută organismul să absoarbă eficient fierul. Acest mineral este responsabil pentru o circulație sangvină bună, producând celulele roșii care transportă oxigenul în organism.
Protejează inima
Boabele de cătină au capacitatea de a crește nivelul colesterolului bun, esențial pentru sănătatea inimii. De asemenea, reduce colesterolul rău, cauza multor afecțiuni cardiovasculare. De asemenea, datorită echilibrului colesterolului, tensiunea arterială este redusă, iar inima este protejată de bolile asociate cu o tensiune arterială crescută.
Te-ar mai interesa: Ai dureri articulare? Remediu minune care combate ...
Pot lupta împotriva cancerului
Boabele de cătină sunt bogate în antioxidanți, esențiali pentru reducerea riscului de a dezvolta celule canceroase. Antioxidanții luptă împotriva radicalilor liberi produși în urma metabolismului celular. Radicalii liberi reprezintă un pericol pentru organism, fiind asociați cu apariția cancerului.
Echilibrează nivelul de zahăr din sânge
Boabele de cătină au capacitatea de a regla glicemia, făcându-le un aliat pentru persoanele care suferă de diabet.
Te-ar mai interesa: Am colesterol, pot mânca ouă? Răspunsul este cât s...
Întăresc sistemul imunitar
Datorită conținutului mare de vitamina C și nutrienți esențiali, boabele de cătină stimulează sistemul imunitar și protejează organismul de infecții și boli. De asemenea, mențin sănătatea pielii, a oaselor și grăbesc procesul de vindecare a rănilor cutanate.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.