joi, februarie 2, 2023

Boabele de cătină sunt recunoscute pentru proprietățile miraculoase asupra sănătății de sute de ani. Acestea sunt foarte populare în medicina alternativă și protejează organismul de o multitudine de boli, inhibând totodată procesul natural de îmbătrânire. Care sunt multiplele beneficii ale boabelor de cătină asupra organismului și de ce ar trebui să le introduci în alimentație?

Cu toate că frunzele e cătină au numeroase efecte pozitive, consumate sub formă de ceai, boabele de cătină sunt cu adevărat cea mai vaaloroasă parte a plantei. Boabele de cătină au capacitatea de a reduce în mod natural inflamația, luptă împotriva unor forme de cancer, au proprietăți vindecătoare și stimulează sistemul imunitar, menținând corpul tânăr și puternic. Care sunt cele mai importante beneficii ale boabelor de cătină?

Te-ar mai interesa: Horoscop 3 februarie. Astrolog: Urmează o zi plină...

Deoarece sunt o sursă excelentă de nutrienți, vitamine, minerale, antioxidanți și acizi esențiali, boabele de cătină protejează organismul împotriva multor boli:

Îmbunătățesc circulația

Datorită cantității mari de vitamina C, boabele de cătină ajută organismul să absoarbă eficient fierul. Acest mineral este responsabil pentru o circulație sangvină bună, producând celulele roșii care transportă oxigenul în organism.

Protejează inima

Boabele de cătină au capacitatea de a crește nivelul colesterolului bun, esențial pentru sănătatea inimii. De asemenea, reduce colesterolul rău, cauza multor afecțiuni cardiovasculare. De asemenea, datorită echilibrului colesterolului, tensiunea arterială este redusă, iar inima este protejată de bolile asociate cu o tensiune arterială crescută.

Te-ar mai interesa: Ai dureri articulare? Remediu minune care combate ...

Pot lupta împotriva cancerului

Boabele de cătină sunt bogate în antioxidanți, esențiali pentru reducerea riscului de a dezvolta celule canceroase. Antioxidanții luptă împotriva radicalilor liberi produși în urma metabolismului celular. Radicalii liberi reprezintă un pericol pentru organism, fiind asociați cu apariția cancerului.

Echilibrează nivelul de zahăr din sânge

Boabele de cătină au capacitatea de a regla glicemia, făcându-le un aliat pentru persoanele care suferă de diabet.

Te-ar mai interesa: Am colesterol, pot mânca ouă? Răspunsul este cât s...

Întăresc sistemul imunitar 

Datorită conținutului mare de vitamina C și nutrienți esențiali, boabele de cătină stimulează sistemul imunitar și protejează organismul de infecții și boli. De asemenea, mențin sănătatea pielii, a oaselor și grăbesc procesul de vindecare a rănilor cutanate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private