joi, februarie 25, 2021

Natura are modul ei de a ne vindeca și proteja de afecțiuni. Alimentația este un factor esențial în menținerea sănătății, iar unele alimente au un avantaj. Care sunt beneficiile surprinzătoare ale roșiilor și ce rol pot avea în prevenirea cancerului și a tulburărilor cardiologice?

Printre multe alimente esențiale, roșiile au un avantaj extraordinar din punct de vedere al sănătății. Conform publicației Healthline, beneficiile surprinzătoare ale roșiilor se rezumă la compoziția lor bogată în vitamine, minerale și antioxidanți. Iată cum te poate ajuta o supă de roșii să previi unele afecțiuni grave!

  1. Valoare nutritivă substanțială. Supa de roșii conține puține calorii, însă este bogată în potasiu și vitaminele C, K și A. De asemenea, roșiile conțin licopen, substanța responsabilă pentru beneficiile acestor alimente. Studiile arată că licopenul este absorbit mai bine atunci când este gătit, motiv pentru care se recomandă supa de roșii.
  2. Bogate în antioxidanți. Consumul supelor de roșii este o modalitate excelentă prin care să obții aportul corespunzător de oxidanți. Sunt bogate în licopen, flavonoide, vitaminele C și E, precum și alți antioxidanți. Consumul de antioxidanți este asociat cu un risc scăzut de cancer și boli inflamatorii (obezitate, afecțiuni cardiovasculare).
  3. Au propriețăți care ajută în lupta împotriva cancerului. Licopenul și carotenoidele pot contribui la reducerea riscului de dezvoltare a cancerului de sân și cancerului de prostată. Roșiile gătite, precum supele, sunt mai eficiente în acest caz, spre deosebire de roșiile crude.
  4. Poate reduce riscul afecțiunilor cardiovasculare. Roșiile sunt un aliat în prevenirea afecțiunilor cardiovasculae, întrucât sunt bogate în carotenoide licopen și vitamina C. Acestea ajută la diminuarea colesterolului și a tensiunii arteriale.
  5. Stimulează funcționarea optimă a sistemului imunitar. Datorită conținutului ridicat de carotenoide și vitamina C, roșiile ajută în prevenirea răcelii, stimulând sistemul imunitar. De asemenea, studiile au arătat că în cazul unei răceli, consumul de roșii reduce durata bolii și ameliorează simptomele.

Ultimele stiri

Parteneri