vineri, aprilie 23, 2021

Uleiul de cocos a devenit din ce în ce mai cunoscut, atât pentru beneficiile sale asupra pielii, cât și pentru sănătatea generală a organismului. Multiplele utilizări ale uleiului de cocos au reușit

să convingă multe persoane de acest aspect, fiind folosit în special de femeile care își doresc un produs capabil să îndeplinească mai multe întrebuințări.

Multiplele utilizări ale uleiului de cocos au reușit să transforme acest produs în unul dintre cele mai cunoscute uleiuri pentru înfrumusețare. Cu toate acestea, beneficiile sale nu se opresc aici. Acesta este indicat și pentru uz intern, având multe beneficii asupra întregului organism. Iată pentru ce îl poți folosi!

Stimulează metabolismul

Datorită conținutului de acizi grași sănătoși, uleiul de cocos stimulează în mod eficient

metabolismul și ajută la arderea caloriilor

Ameliorează iritațiile pielii

Este potrivit atât în tratarea dermatitei, cât și a altor afecțiuni ce implică iritarea pielii. Acest ulei este la fel de eficient precum uleiurile minerale sau alte creme special concepute pentru aceste afecțiuni.

Hidratarea pielii

Este potrivit atât pentru ten, cât și pentru restul pielii. Proprietățile hidratante lasă pielea catifelată, în special pentru zonele cele mai uscate.

Crește colesterolul bun

Colesterolul nu este mereu dăunător. De fapt, colesterolul HDL, sau colesterolul „bun” este esențial pentru

sănătate. Consumat, acest ulei stimulează nivelul de colesterol HDL al organismului, în mod natural.

Îngrjește părul

Uleiul de cocos este foarte bogat în nutrienți hrănitori. De aceea, este folosit în rutina de îngrijire a părului de multe femei. Acesta este potrivit atât pentru hidratarea, cât și pentru prevenirea deteriorării părului.

Excelent pentru gătit

Este potrivit atât pentru prepararea salatelor, cât și pentru metodele de preparare termică. Este indicat pentru prăjit, întrucât are o rezistență la temperaturi înalte.

Demachiant natural

Uleiul de cocos poate

fi folosit cu ușurință în ritualul de îndepărtare a machiajului. Pe lângă faptul că poate dizolva orice tip de machiaj, uleiul de cocos lasă tenul neted, hidratat și luminos.

Ajută la vindecarea rănilor

Poate fi folosit atât pentru vindecarea cuticulelor tăiate neglijent, a buzelor crăpate, cât și a altor leziuni cutanate minore. Acest fapt se explică prin stimularea producției de colagen pe care uleiul de cocos provoacă.

Ultimele stiri

Parteneri