Sari la conținut

Multivitamină benefică pentru organism. Dr. Pautov: Are aproape orice are nevoie corpul tău

Dr. Mihail Pautov
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Dr. Mihail Pautov, sfaturi

Multivitamină benefică pentru organism. Dr. Mihail Pautov explică care este  Care e cea mai bună multivitamină pentru organism. Nu este vorba de vreun medicament minune, ci  de un aliment care furnizează energie organismului și îi permite să funcționeze corespunzător.

Beneficiile multivitaminelor pentru organism

Multivitaminele sunt benefice deoarece oferă o gamă largă de vitamine și minerale esențiale pentru menținerea unei sănătăți optime. Aceste vitamine pot contribui la îmbunătățirea funcției metabolice, la întărirea sistemului imunitar, la menținerea sănătății inimii, la îmbunătățirea sănătății oaselor și la promovarea sănătății pielii, printre alte beneficii. Este important să vă asigurați că alegeți o multivitamină de înaltă calitate și că o luați conform recomandărilor unui profesionist din domeniul sănătății.

În ciuda tendinței de a căuta soluții rapide în suplimente și vitamine de pe piață, esențialul poate fi găsit într-un aliment simplu: oul, afirmă dr. Mihail Pautov.

oua la mic dejun
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

„De multe ori, și la sală, și pe stradă, și printre prieteni mai vine câte cineva și zice: „băi, doctore, zi-mi și mie o multivitamină din asta șmecheră să bag și eu acum că am 45 de ani, poate nu mănânc ce trebuie, poate alea-alea, dă și mie o multivitamină”.

Ideea este că cea mai bună multivitamină pe care o poți consuma zilnic este oul. Oul este cea mai bună multivitamină pentru că în acel ou avem toate elementele pentru a construi un organism viu. Din acel ou poate să iasă un pui viu. Acel ou conține toate elementele necesare pentru a forma acel organism. Oul are aproape orice microelement de care corpul tău are nevoie”, a explicat medicul Mihail Pautov.

Beneficiile oului pentru organism

  • Oul este o excelentă sursă de proteine de înaltă calitate, care contribuie la dezvoltarea și repararea țesuturilor musculare.
  • Oul conține antioxidanți precum lutreină și zeaxantină, care ajută la protejarea ochilor împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi.
  • Consumul de ouă poate ajuta la menținerea sănătății inimii, reducând riscul de boli cardiovasculare.
  • Oul este o sursă importantă de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina A, vitamina B12, fier și zinc, care contribuie la sănătatea generală a organismului.
  • Consumul de ouă poate ajuta la menținerea greutății corporale în limite normale datorită conținutului lor ridicat de proteine, care ajută la menținerea senzației de sațietate.
  • Oul conține colină, un nutrient esențial pentru funcția cerebrală și pentru dezvoltarea cognitivă.
  • Oul are un conținut redus de calorii și grăsimi saturate, fiind potrivit pentru o dietă echilibrată și sănătoasă.
  • Consumul regulat de ouă poate ajuta la îmbunătățirea calității pielii, a părului și a unghiilor, datorită conținutului lor de proteine și nutrienți esențiali.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel