Sari la conținut

Mâncăruri delicioase care ard grăsimea de pe burtă și susțin pierderea în greutate

OMS recunoaște că, în acest secol, obezitatea are o prevalență egală sau mai mare comparativ cu malnutriția și bolile infecțioase. De aceea, în lipsa unor măsuri drastice de prevenție și tratament, în 2025 peste 50% din populația lumii va fi obeză. Obezitatea este, așadar, o boală cronică, având o prevalență foarte mare și care afectează bărbați și femei de toate rasele și vârstele.

Preobezitatea și obezitatea sunt probleme importante de sănătate publică și au nevoie de o strategie comună, ce include promovarea obiceiurilor alimentare sănătoase și a unui stil de viață mai activ, precum și tratament și îngrijiri corespunzătoare.

Supraponderalitatea și obezitatea sunt definite ca acumulări anormale sau excesive de grăsimi care
pot afecta starea de sănătate.Indicele de masă corporală (IMC) este un indice utilizat în mod obișnuit pentru a clasifica excesul de greutate și obezitatea la adulți. Este definit ca greutatea unei persoane în kilograme împărțită la pătratul înălțimii sale în metri (kg / m2).

Mulți dintre noi facem parte din aceste statistici sau avem o persoană dragă care este inclusă în statistică. De aceea, este important să eliminați alimentele care hrănesc celulele grase și să vă răsfățați cu alimente care ard grăsimea de pe burtă.

A avea puțină grăsime în plus în jurul burții poate părea destul de normal și inofensiv, dar se corelează direct cu unele probleme grave de sănătate pe termen lung.

Riscurile pentru sănătate includ:

  • sensibilitate redusă la insulină
  • diabet de tip 2
  • boala de inima
  • tensiune arterială crescută
  • boală hepatică grasă nealcoolică
  • unele tipuri de cancer: cancer de sân, cancer de colon, cancer endometrial
  • boală de rinichi
  • accident vascular cerebral

Iată câteva alimente care ard grăsimea de pe burtă

În ciuda a ceea ce ați putea crede, pierderea în greutate nu se realizează doar mâncând salate. Puteți mânca de fapt o mulțime de alimente pe care deja le recunoașteți și de care  vă bucurați pentru a vă ajuta să pierdeți grăsimea din burtă.

Iaurtul

Iaurtul este un aliment incredibil de sănătos, care conține o mulțime de proteine, calciu și probiotice (bacterii prietenoase). Toți acești nutrienți oferă sprijin pentru a pierde în greutate într-un mod durabil. Iaurturile grecești sunt de obicei cele mai bogate în proteine și cele mai scăzute în zahăr.

dieta cu iaurt

Ovăzul

Acest aliment tradițional pentru micul dejun este un plus excelent pentru călătoria dvs. de slăbire, datorită conținutului său de fibre solubile.

De fapt, ovăzul previne obezitatea și distribuția grăsimilor abdominale și îmbunătățește funcția ficatului.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este o sursă principală de energie constantă și antioxidanți. De asemenea, conține catechine și epigalocatechină galat (EGCG), care au capacitatea de a spori pierderea în greutate și de a susține gestionarea greutății.

În parte, acești compuși acționează prin creșterea oxidării grăsimilor înainte de exercițiile fizice, precum și la 30-75 minute după exerciții. Pentru cele mai bune rezultate, beți o ceașcă fierbinte de ceai matcha cu 30-60 de minute înainte de a vă antrena. S-ar putea spune că ceaiul verde este apa originală de detoxifiere.

Ouă

ou să fie sănătos

Ouăle sunt o sursă curată de proteine și vitamina b12. Proteinele măresc consumul de energie în timpul digestiei, cresc satietatea și măresc masa musculară.

Deoarece mușchii ard mai multe calorii decât grăsimile, creșterea masei musculare asigură consumul  de energie pe termen lung. B12, pe de altă parte, joacă un rol în metabolismul grăsimilor și proteinelor.

Somon

Somonul, la fel ca semințele de in și uleiul de măsline, are un conținut ridicat de acizi grași esențiali omega-3 sănătoși. Omega-3 crește sațietatea și afectează pozitiv glanda pineală, care afectează melatonina, hormonul somnului. Prin îmbunătățirea calității somnului, acizii grași omega-3 vă pot ajuta să împiedicați corpul să stocheze energie sub formă de grăsime,

Afine

Aceste fructe delicioase pot părea un desert, dar într-adevăr topesc grăsimea de pe burtă!

Acest lucru se datorează conținutului de antociani, fitonutrienți care au un efect asupra genelor care reglează metabolismul grăsimilor și glucozei. Acești fitonutrienți reduc, de asemenea, riscul de sindrom metabolic, o afecțiune care vă face predispus la lipsa de energie și la creșterea grăsimii corporale.

De fapt, Universitatea Michigan din Ann Arbor a studiat efectele afinelor asupra șobolanilor. În studiul de 90 de zile, șobolanii predispuși la obezitate au urmat fie o dietă bogată în grăsimi, fie o dietă săracă în grăsimi, suplimentată cu pudră de afine. Ambele grupuri au pierdut grăsime abdominală, deși pierderea de grăsime a fost mai mare la șobolani în dieta cu conținut scăzut de grăsimi.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.