luni, februarie 6, 2023

Chiar dacă are antioxidanți, mustul are o cantitate uriașă de zahăr și e un laxativ puternic. Anumite categorii de persoane ar trebuie să îl evite.

Datorită vitaminelor conținute, mustul oferă numeroase beneficii: are efect diuretic, care funcționează și prin eliminarea surplusului de substanțe dăunătoare din organism, precum sarea. De asemenea, este un bun hidratant și revitalizant, iar datorită flavonoizilor conținuți ajută la creșterea nivelului colesterolului bun (HDL).

Te-ar mai interesa: Horoscop săptămâna 6-12 FEBRUARIE. Zodia care va f...

În același timp, medicii atenționează că nu trebuie băut în cantitățți mari și îl interzic anumitor categorii de bolnavi.  Dacă aveți de ales, consumați struguri roșii și suc obținut din ei (e mai bogat în antioxidanți – apără de cancer – și vitamina C). În ceea ce privește asocierea mustului cu alte alimente nu există contraindicații, însă este o băutură interzisă categoric persoanelor care suferă de diabet. 
Cantitatea de zahăr pe care o conțin strugurii este una foarte mare, ceea ce face din must o băutură încărcată de calorii”, spune nutriționistul Corina Zugravu, care nu îl recomandă nici celor care au planuri să mai dea jos din kilogramele în plus. Sucul obținut din struguri roșii nu se recomandă nici celor care suferă de anemie, pentru că are în compoziție chimicale care scad nivelul de fier din corp. „Din must sunt scoși sâmburii și coaja, cele mai bune pentru sănătate. Apoi, încărcătura glicemică e mai mică în struguri decât în must, strugurii sunt integrali.

Te-ar mai interesa: Ceaiul farmacie care scade tensiunea arterială și ...

 

Elena Oceanu

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private