Sari la conținut

Muzica, un adevărat medicament pentru corp și minte. Iată ce beneficii îți poate aduce!

muzică în căști
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cum este afectat auzul când asculți muzică în căști

Din cuprinsul articolului

Muzica este o metodă de relaxare excelentă. Totodată, aceasta poate avea și alte beneficii. Potrivit celor mai recente studii, muzica este asociată cu creșterea productivității, creativității și are un impact puternic asupra bolilor și depresiei.

Există o multitudine de studii asupra muzicii și efectelor benefice pe care le obținem atunci când o ascultăm. Indiferent de genul preferat, muzica îți poate aduce următoarele beneficii:

  • te ajută să dormi mai bine
  • te face mai fericit
  • îmbunătățește performanțele fizice
  • reduce stresul
  • îmunătățește sănătatea generală
  • susține abilitățile de învățare și memorare
  • reduce durerea
  • menține creierul sănătos

Muzica, un adevărat medicament

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare beneficiile muzicii asupra organismului și minții.

„De multe ori, muzica mă ajută să elimin stresul, să mă relaxez, să mă liniștesc. Fiecare gen diferit de muzică stârnește altceva în mine, în mintea mea, în corpul meu.

Muzica de dans îmi face corpul să se miște, să tresalte. Muzica liniștitoare mă duce pe gânduri în cele mai adânci spații din sufletul meu. Muzica cu energie mă ajută să mă trezesc dimineața sau să termin ultimul task din zi. Muzica e ca o îmbrățișare atunci când știi să o asculți, când îți alegi muzica potrivită pentru momentul în care te afli.

Există puține lucruri în viață care pot influența modul în care gândim, simțim și ne comportăm, așa cum o poate face muzica.

Cele mai recente cercetări și studii sugerează că poate avea un impact asupra bolilor, depresiei, cheltuielilor, productivității și chiar percepției noastre despre lume și viață.

TE AJUTĂ SĂ NU RENUNȚI ATUNCI CÂND FACI SPORT 

Multe studii sugerează că te ajută să faci exerciții mai grele și mai multe. E ca și cum muzica poate îneca strigătele de oboseală ale creierului nostru!

TE AJUTĂ SĂ FII MAI CREATIV 

Tuturor ne place să creștem volumul muzicii uneori, dar când vine vorba de munca creativă, muzica tare nu este cea mai bună opțiune. Se dovedește că un volum moderat este punctul ideal pentru creativitate.

TE AJUTĂ SĂ ÎȚI DEZVOLȚI ATENȚIA

De multe ori poate vezi copilul, frații, adolescenții cu căștile în urechi în timp ce învață sau fac teme. Ei bine, pe unii îi ajută să se concentreze, să fie mai focusați la problemă. Încearcă și tu, poate în timp ce lucrezi, faci mâncare, curățenie. ORICÂND”, scrie Patricia Rusu.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel