Sari la conținut

„N-am nevoie de popă, Dumnezeu știe ce am făcut”. Părintele Ciurariu explică de ce „ai nevoie de popă”: Lăsați mândria și prostia și mergeți și spovediți-vă!

preot
Sursa foto:: arhiva Doctorul Zilei
Ura pentru preoti

„N-am nevoie de popă, Dumnezeu știe ce am făcut”. Părintele Ciurariu explică de ce „ai nevoie de popă”: Lăsați mândria și prostia și mergeți și spovediți-vă!

Părintele Teodor Ciurariu, care slujește de ani mulți la Spitalul Dorohoi, face lumină în ceea ce privește spovedania.

Există o modă printre persoanele „profunde și spiritualizate” care susțin că legătura lor cu Dumnezeu, fiind intimă și personală, le permite o relație directă cu divinitatea. Și, prin urmare, intermedierea religiei nu-și mai are rostul.

Taina Sfintei Spovedanii este cu adevărat o tăină, uneori poate destul de încâlcită pentru unii creștini, care nu știu ce să zică, cât să zică și dacă se cuvină să zică chiar tot.

„N-am nevoie de popă, Dumnezeu știe ce am făcut”

Părintele Ciurariu explică de ce este greșită o asemenea abordare și de ce avem nevoie mai mult ca oricând să ne spovedim preoților, cu credință și dorința de mântuire.

,, Dar ce-mi trebuie mie să mă duc la un popă ca să-i spun păcatele mele?!

Dumnezeu știe ce am făcut și mă aude. Trebuie să mă ierte Dumnezeu, nu popa.

N-am nevoie de popă și de nimeni.

Eu mă spovedesc și mă rog de acasă, în sufletul meu…”

De foarte multe ori am auzit oameni spunând asta când venea vorba despre Taina Spovedaniei. Din nefericire, am auzit-o din multe guri, de toate vârstele. A fost dureros să aud unele dintre acestea chiar și din gura apropiaților mei sau din familia mea.

Superficialitatea oamenilor pare să întreacă toate limitele. Dar vreau să-i întreb pe acești oameni un lucru simplu și logic:

Dacă vreodată veți căuta să luați legătura cu un rege sau cu o regină, oare nu veți avea nevoie de intermediari și mijlocitori?

Sau aveți impresia că voi sunteți scutiți de protocol, primiți direct, fără să parcurgeți niște etape, fără vreo intervenție sau mijlocire?

Bineînțeles că nu veți avea nici măcar cea mai mică șansă fără ajutor. Și să nu uităm că regii nu sunt altceva decât niște muritori. Oare ce vă face să credeți că în cazul lui Dumnezeu, fiind Împăratul Împăraților, nu este nevoie de un intermediar?

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană

 

Părintele Ciurariu: Lăsați mândria și prostia și mergeți și spovediți-vă!

Acest intermediar direct este preotul și atât. Nimeni altcineva nu vă poate dezlega de păcate, nici psihoterapeutul, nici psihologul, nici medicul, nici șeful, nici prietenii, nici părinții, nici mentorii. Când i-a trimis la propovăduire pe Sfinții Apostoli, Mântuitorul Iisus Hristos le-a spus acestora:

,, Adevărat grăiesc vouă:

Oricâte veți lega pe pământ, vor fi legate și în cer, și oricâte veți dezlega pe pământ, vor fi dezlegate și în cer.” – (Matei 18, 18).

,, Luați Duh Sfânt, cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate, și cărora le veți ține, vor fi ținute.” – (Ioan 20, 23)

La rândul lor, Sfinții Apostoli au rânduit episcopi și preoți, asemenea lor, având puterea de a lega și de a dezlega păcatele oamenilor. Cei care pot săvârși Taina Spovedaniei sau pot mărturisi sunt arhiereii şi preoţii duhovnici.

Nu vă mai luptați cu Dumnezeu! Da, exact asta faceți voi – vă luptați cu Dumnezeu și cu tainele Lui lăsate pentru mântuirea voastră.

Din păcate, sunteți foarte ușor de influențat de către cei rătăciți și ignoranți din jurul vostru, care au impresia că știu ei mai bine…

Lăsați mândria și prostia și mergeți și spovediți-vă!

Treziți-vă din somnul dulce al lenei, căci altfel veți regreta amarnic atunci când veți realiza cât de importantă și prețioasă este taina spovedaniei.

Nu vă mai iluzionați singuri crezând că există Ortodoxie fără preoți și mântuire fără spovedanie.

Nu vă mai jucați cu mântuirea voastră, căci veți plânge amarnic, dar fără rost”, este mesajul părintelui.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel