marți, august 9, 2022

Nadia Comăneci: 46 de ani de la prima notă de 10 din istorie. Iată ce își amintește Zeița de la Montreal de acea zi de 18 iulie. Trei medalii de aur…

Astăzi se împlinesc 46 de ani de când cea mai iubită româncă a tuturor tipurilor a scris istorie și a dus numele României pe cele mai înalte culmi. Pe 18 iulie,  în urmă cu 46 de ani, Nadia Comăneci lua primul 10 din istoria gimnasticii.

Te-ar mai interesa: Horoscop: Capricorni, vă așteaptă o zi cu „scântei...

Pe atunci, Zeiţa de la Montreal avea doar 14 ani şi devenea copilul de aur al gimnasticii mondiale.

Trei medalii de aur, una de argint și una de bronz

Nadia a obţinut la Jocurile Olimpice din 1976 trei medalii de aur, o medalie de argint şi una de bronz!

Pefecţiunea a fost atinsă de fetiţa de la Oneşti, iar astăzi împreună cu soţul ei, Bart Conner, deţin una dintre cele mai importante baze de gimnastică din Statele Unite.

„Nici nu m-am gândit la notă!”

”M-am întors să văd nota pentru că era prea mare gălăgie în sală! Nici nu m-am gândit la notă!

Am zis că am făcut bine, iau 9,90! Am văzut 1.00 și am zis ce o fi, o fi, 1 n-are cum să fie.

N-am știut de chestia asta cu 10 decât mult mai încolo, când am ajuns la una din colege și mi-a zis: ”Cred că e 10, dar e ceva în neregulă cu panoul”, a povestit Nadia Comăneci la Antena 3. 

Te-ar mai interesa: Ai 40 de ani? Consumă aceste alimente pentru o săn...

Cu ocazia împlinirii a 46 de ani de la acel moment important – 18 iulie 1976 -, Nadia a postat pe rețeaua de socializare un filmuleț cu acel moment istoric. Clipul poate fi văzut aici.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private