luni, august 15, 2022

De ce ne doare capul? Iată câteva cauze uimitoare. OMS spune că jumătate din populația adultă a lumii se confruntă măcar o dată pe an cu dureri de cap.

Durerile de cap sunt de multe feluri și pot fi declanșate de o serie de factori. Cele mai multe sunt de scurtă durată și de puține ori reprezintă motive de îngrijorare. Totuși, este bine să le acordăm atenție pentru că ar putea semnala anumite afecțiuni serioase.

Te-ar mai interesa: Ce este interzis să faci pe 15 August! Se spune că...

De altfel, este bine să le putem recunoaște pentru a da toate informațiile necesare medicului.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) mai bine de jumătate din populația adultă a globului se confruntă măcar o dată pe an cu o durere de  cap.

Știați că există 150 de tipuri de durere?

De asemenea, International Classification of Headache Disorders ne definește 150 de tipuri de dureri de cap, pe care le împarte în primare și secundare.

În vreme ce durerea primară nu este asociată cu altă problemă, fiind chiar problema în sine, durerea secundară are la bază ori o lovitură la cap, ori un consum prea mare de cafeină, de exemplu.

Te-ar mai interesa: Mesaje Sfânta Maria 2022. Cele mai frumoase urări ...

Dar iată câteva cauze ale durerilor de cap, cele mai întâlnite.

Schimbările meteo

Cand se modifica temperaturile atmosferice exista probabilitati mai mari sa suferiti de migrene. Fie ca este vorba despre un val de frig sau de caldura, aceste schimbari pot declansa dureri de cap.
Zilele foarte calde, cele ploioase sau cele in care presiunea barometrului se modifica, sunt alti factori declansatori ai migrenelor. Pentru a preveni aparitia durerilor de cap purtati ochelari de soare in zilele insorite, incercati sa evitati sa va deshidratati si evitati soarele amiezii.

Mirosurile prea puternice

Chiar si mirosurile puternice placute pot provoca migrene. Nu poate fi explicat clar de ce se intampla acest lucru, dar mirosurile pot stimula functia sistemului nervos.
De exemplu, vopselele, parfumurile si florile sunt principalele surse de mirosuri puternice care pot da dureri de cap. Un exemplu elocvent este crinul. Mirosul său puternic este acuzat de multă lume că provoacă dureri de cap și este recomandat să nu stea în aceeași încăpere cu noi.

Anumite accesorii pentru păr

Daca purtati parul strâns prea tare in coada sau în coc acest lucru poate tensiona tesutul conjunctiv care acopera scalpul si va aparea durerea. Impletiturile, bentitele si palariile stramte pot avea acelasi efect.
Daca acestea sunt cauza durerilor dumneavoastra de cap, incercati sa le evitati.

Fumatul

Fumatul – atat direct cat si pasiv – este cunoscut pentru faptul ca duce la aparitia durerilor de cap. Din cauza nicotinei, vasele de sange se contracta.
Durerile de cap provocate de fumat sunt unilaterale si dureroase si pot implica chiar si simptome la nivelul ochilor si nasului.

Consumul de alcool

Ei bine, da, alcoolul este un alt motiv al durerilor de cap. Mai ales vara, când este foarte cald, ar trebui să reducem cantitatea de alcool consumată sau să-l tăiem cu totul de pe listă.
Dacă bem o bere sau un vin roșu, nu este o problemă. Dimpotrivă, acestea sunt chiar benefice, consumate în cantități mici, firește.
Problemă este atunci când exagerăm cu băuturi tari și amestecarea lor…

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private