Sari la conținut

Naști la un spital de stat din România? Uite ce primești de mâncare: „Este anormal să obligi pe cineva să mănânce așa ceva”

Naști la un spital de stat din România? O proaspătă mămică a arătat ce a primit de mâncare prin intermediul jurnalistului Vitalie Cojocari.

Unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din România, Vitalie Cojocari, a vorbit despre cazul unei femei care tocmai a născut la Spitalul Clinic Cantacuzino din Capitală.

Femeia a rămas fără cuvinte în momentul în care a văzut ce i-au adus infirmierele să mănânce dimineața! Proaspăta mămică a primit 3 felii de pâine, o lingură de gem și una de margarină și un crenvuști fiert.

Indignată, aceasta a vrut să facă public meniul de la maternitatea unde zilnic zeci de femei își aduc copiii pe lume și să afle câți bani alocă spitalul pentru un așa „ospăț”, scrie Wowbiz.

„Acesta este meniul de mic dejun în Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino, în secția maternitate. Aș fi curios cât declară conducerea că ar costa acest ospăț plimbat pe holuri deschis și servit celor internați”, i-a scris femeie jurnalistului.

Răspunsul conducerii spitalului Cantacuzino

Unitatea medicală alocă puțin peste 22 de lei pentru hrana pe o zi a unei proaspete mămici care naște la ei. Cu alte cuvinte suma este alocată pentru mic dejun, prânz și cină! Conducerea spitalului spune că, din punct de vedere caloric, masa pe care aceasta a primit-o este optimă.

“Spitalul clinic Dr. Ion Cantacuzino, reprezentat prin manager Prof.

Dr. Brezean Iulian, ca răspuns la solicitarea dvs. vă comunică:
– nu am primit până acum nicio reclamație legată de mesele servite și calitatea lor,

– alocația pe zi este de 22.50 lei pentru lehuze conform Hotărârea nr. 470/2021 pentru modificarea anexei la HG 429/2008 privind nivelul alocațiilor de hrană pentru consumurile colective din unitățile sanitar publice, precum și pentru aprobarea unor măsuri în domeniu asigurându-se trei mese principale și două suplimente,

Pensie de 5.200 de euro/luna. Asta este suma pe care o primește lunar nevasta lui..- bzi.ro

– hrana este preparată în bucătăria proprie,

– meniul este suficient din punct de vedere caloric”, se arată în răspunsul spitalului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel