marți, iunie 6, 2023

Ne apropiem de finalul pandemiei? Oficial de la Casa Albă: „Nu mai este o situație de criză”/Șeful Moderna: „E un scenariu rezonabil”.

Pandemia nu mai este considerată o situație de criză. Anunțul a fost făcut de Jeefrey Zients, coordonator privind situația pandemică de la Casa Albă, în timpul briefingului de presă

Ne apropiem de finalul pandemiei? Oficial de la Casa Albă: „Nu mai este o situație de criză”

„Am făcut progrese extraordinare în capacitatea noastră de a ne proteja împotriva COVID-19. Șaptezeci și cinci la sută – trei din fiecare patru adulți – sunt complet vaccinați, iar două treimi dintre adulții eligibili și-au primit vaccinul de rapel.

Te-ar mai interesa: Fructul minune care te vindecă de cancer: Are efec...

(…) Pentru toți americanii, atât cei vaccinați, cât și cei nevaccinati, avem instrumente puternice, inclusiv teste gratuite la domiciliu și măști gratuite de înaltă calitate, care oferă straturi suplimentare de protecție. Și, important, avem o gamă largă de tratamente și terapii eficiente, inclusiv pastile care sunt eficiente în proporție de până la 90% în prevenirea bolilor severe și a spitalizării”, a spus dr. Jeffrey Zients, coordonator de răspuns pentru coronavirus la Casa Albă, potrivit The Washington Post.

În acest sens, potrivit specialistului, se poate considera că nu mai este vorba de o situație de criză: ”ca urmare a tuturor acestor progrese și a instrumentelor pe care le avem acum, ne îndreptăm către o perioadă în care COVID-ul nu este o criză, ci este ceva împotriva căruia ne putem proteja și trata. Președintele și echipa noastră COVID planifică în mod activ acest viitor”.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie 2023. Gemeni, o zi calmă și măsur...

Șeful Moderna: „E un scenariu rezonabil”

La rândul său, șeful Moderna, Stephane Bancel, a declarat miercuri că este „rezonabil” să presupunem că ne apropiem de etapele finale ale pandemiei.P  otrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, la nivel mondial au fost raportate 15,47 milioane de cazuri noi în ultimele şapte zile şi 73.162 de decese în aceeaşi perioadă.

„Cred că acesta este un scenariu rezonabil. Există o şansă de 80% ca, pe măsură ce evoluează Omicron sau virusul SarsCov-2, vom vedea virusuri din ce în ce mai puţin virulente”, a afirmat Bancel, când a fost întrebat despre opiniile potrivit cărora pandemia de Covid-19 ar putea fi acum în faza finală.

Te-ar mai interesa: Greșeala pe care credincioșii o fac în BISERICĂ. P...

El a mai spus că există un alt ”scenariu de 20%, în care vedem o următoare mutaţie mai virulentă decât Omicron”.

„Cred că am avut noroc la nivel mondial, că omicron nu a fost foarte virulentă, dar totuşi vedem mii de oameni care mor în fiecare zi pe planetă din cauza Omicron”, a spus el.

Unele studii au arătat că, deşi varianta Omicron pare mai contagioasă, în general nu îmbolnăveşte oamenii la fel de grav ca tulpina Delta.

Te-ar mai interesa: Superalimentul care ajută la curățarea ficatului ș...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private