duminică, octombrie 25, 2020

Infarctul și supraviețuirea infarctului nu sunt lucruri ușoare. Dar oamenii de știință au venit cu o ipoteză șoc. Există un element care poate ajuta la regenerarea țesutului cardiac.

Se pare că un peşte mic ne poate ajuta să ne revenim după un atac de cord. Peștele mexican tetra este capabil să-și regenereze țesutul cardiac, ne spun oamenii de știință de la University College London şi Oxford, după ce au efectuat un studiu, potrivit BBC.

Citește și:

Specialiştii au făcut teste cu două specii de peşte mexican tetra, cărora le-au extirpat mici bucăţi din inimă. După operaţie, unii dintre ei – cei care stau în izvoare şi ape mici, unde este şi puţină lumină – au rămas cu cicatrici. Celelalte exemplare, acelea care trăiesc în râuri mai mari, şi-au regenerat treptat ţesutul cardiac lipsă, scrie digi24.ro.

Experţii cred că responsabile sunt o genă şi trei segmente de ADN, însă nu au reuşit să înţeleagă exact cum funcţionează mecanismul şi ce s-a întâmplat în evoluţia celor două specii de nu au ambele capacitatea de regenerare.

Parteneri--