Sari la conținut

Negocieri Sanitas. Alexandru Rafila: Au fost rezolvate o serie din revendicări

Dialog între ministerul Sănătății și federația Sanitas. Alexandru Rafila: Au fost rezolvate o serie din revendicări.

Azi-dimineaţă, a avut loc o nouă rundă de negocieri cu federaţia „Sanitas”, care a declanşat azi o grevă japoneză.

Ministrul Sănătății a declarat cu această ocazie că îi aşteaptă la discuţii şi pe reprezentanţii celeilalte structuri sindicale reprezentative, „Solidaritatea Sanitară”.

„Autorităţile din Sănătate sunt în dialog permanent cu sindicatele din sistem, iar până acum s-au găsit deja soluţii la o parte din revendicările acestora”, a precizat Alexandru Rafila.

Negocieri Sanitas. Alexandru Rafila: Au fost rezolvate o serie din revendicări

„Încheierea negocierilor, semnarea contractului colectiv de muncă, memorandumul legat de ocuparea posturilor libere, voucherele de vacanță care să fie plătite dintr-un fond separat, care să nu mai greveze bugetul spitalelor, să producă inegalități, toate lucrurile astea sunt rezolvate.

Citeste si:

Încercăm să găsim soluții și pentru celelalte. Suntem în legătură cu dânșii. În fiecare zi avem astfel de discuții și greva japoneză este un semnal dat de sindicate, este dreptul sindicatelor să ne dea astfel de semnale, să apere drepturile membrilor de sindicat.

Dar încercăm să găsim soluții în contextul economic în care ne găsim. Sigur că nu e vorba doar de Ministerul Sănătății, e vorba de Guvernul României și de disponibilitățile care există din punct de vedere financiar”, a mai spus Alexandru Rafila, potrivit RADOR.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.