duminică, septembrie 27, 2020

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, vrea măsuri urgente, având în vedere numărul crescut zilnic de noi infectări cu noul coronavirus, dar și lipsa crasă de grijă a turiștilor, mai ales a celor de pe Litoral și de la munte.

De aceea, ministrul Sănătății nu exclude introducerea unor noi restricţii pentru funcţionarea teraselor.

La mare şi în staţiunile de pe Valea Prahovei se constată numeroase încălcări ale regulilor de prevenire a răspândirii coronaviruslui, spune ministrul Nelu Tătaru, care nu exclude introducerea unor noi restricţii pentru funcţionarea teraselor, spaţii foarte aglomerate în această perioadă.

Citește și:

Nelu Tătaru: ”Suntem într-un moment destul de dificil. Vom avea două săptămâni destul de grele pe care, in contextul în care apare şi legea marţi, o să le putem gestiona, dar trebuie o colaborare, atât din partea agenţilor economici, cărora le-am facilitat redeschiderea unor afaceri, în contextul relaxărilor, cât şi populaţiei civile, care ar trebui să respecte normele de aplicare şi funcţionare ale acestor relaxări. În funcţie de evoluţie, vor exista şi anumite restricţii. Noi nu vrem să fie restricţii. Noi vrem ca toată lumea să conştienţizeze şi să respecte acele norme. Când am făcut acele măsuri de relaxare, le-am făcut şi însoţite de un ordin de ministru comun cu ministrul de resort, care prevedeau şi acele norme de funcţionare şi desfăşurare. Toată lumea şi le-a asumat, inclusiv acei agenţi economici care deschid în acest sens afacerile, dar rămâne să le şi respecte. În condiţiile în care nu vor fi respectate, vor fi şi controale mai înteţite, în următoarea perioadă.”

Citește și:

Mai mult, ministrul a mai spus că ia în calcul o măsură ca laboratoarele care fac analize pentru depistarea coronavirusului să lucreze în trei ture.

În prezent, activitatea acestora se desfășoară în două ture. ”Zilnic rămân în așteptarea aproximativ șase, șapte mii de teste. Numărul mare de cerere pentru teste COVID-19 din partea celor care vor să plece în concediu în străinătate a generat întârzieri în comunicarea rezultatelor acestora”, a explicat Nelu Tătaru.

Citește și:

Nelu Tătaru: ”Noi, în acest moment, avem 133 de puncte de testare, cu o medie 19 – 20 de mii de teste făcute într-un  ritm de două ture pe zi; în condițiile în care aceste laboratoare vor avea și capacitatea de 3 ture pe zi, atunci putem să ne ducem spre 27 – 28 de mii de teste pe zi. Doar mărirea capacității acestor puncte pe care le avem acum, 133 de puncte, cu o tură suplimentară, poate ajunge cu aceste teste la zero.”

Parteneri