joi, decembrie 9, 2021

Nelu Tătaru petrece pe o terasa din Iași, chiar înainte să intre măsurile de carantină în vigoare

Înainte ca România să intre din nou în carantină, Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a fost surprins petrecând alături de alte 5 persoane într-un iglu de plastic de aproape 5 m.

Potrivit fotografiilor surpinse de către cei de la 7iasi.ro, ministrul Sănătății a fost surprins alături de Costel Alexe, la o terasă din Iași. Alături de cei doi se mai aflau consilera domnului ministru, respectiv familia președintelui Consiliului Local Iași.

Te-ar mai interesa: Top 10 fructe cu proprietăți de purificare și vind...

tataru

Merită menționat riscul sanitar la care cele 6 persoane se expun, chiar cu o zi înainte ca terasele să se închidă.

Începând cu data de astăzi, luni – 9 Noiembrie, românii trebuie să respecte timp de 30 de zile o nouă listă de restricții

Lista măsurilor și restricțiilor:

  • În vederea evitării aglomerării transportului public, se propune ca toate instituțiile publice, precum și toți operatorii economici publici sau privați să aibă obligația organizării activității și desfășurării programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, iar acolo unde specificul activității nu permite acest lucru, să se organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit în cel puțin două grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferență de cel puțin 2 ore. Respectarea aplicării acestei măsuri se urmărește de prefecți și de către Inspecția Muncii.
  • instituirea obligației purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, la nivel național, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise și închise, indiferent de valoarea ratei de incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile.
  • În vederea prevenirii răspândirii infecțiilor cu SARS-COV-2, se propune ca, în toate localitățile, activitățile didactice care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ să se desfășoare în sistem on-line.
  • În toate localitățile din România, se propune interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00.
  • Se propune interzicerea desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.
  • Se propune instituirea obligației pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private să-și organizeze și desfășoare activitatea în intervalul orar 05.00 – 21.00.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri