Sari la conținut

Neurochirurg român: „Aşa ne ajutăm celula nervoasă”

produs esential pentru creier
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
uleiu de in ajuta creierul

Din cuprinsul articolului

Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, medic neurochirurg român, a explicat în cadrul unui interviu care este secretul echilibrului mental.

„Organismul, creierul, puterea noastră românească ne-a împins înainte și am reușit.

Generația care vine prinde totul din zbor. Lucrez cu 8 studenți foarte devotați şi prind totul. Avem o generație colosală.

Creierul merge înainte, legăturile se fac mai rapid. Aceste facilitați pe care noi le facem pe tablete pe telefoane ne ajuta cerebral. Totul este să nu fiu dependent de telefon.

Trebuie să mai şi gândesc de aia mai trebuie şi cap. Când ne întreabă cineva ceva nu trebuie să-l deschid pe fratele Google să mă informez.

S-a schimbat gândirea, s-a schimbat motricitatea, vrem să facem mai multe.

De aceea apar acele boli şi celula nervoasă nu mai poate.

Să luptăm să nu cadă. Deci să le facem pe toate mai încet, să deschidem geamul, să bem apă cât mai curată şi să facem totul aşa încetișor”, a spus prof. dr Vlad Ciurea în emisiunea lui Marius Tucă Show.

Aliment extrem de toxic

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit despre un aliment extrem de toxic, care nu face rău doar creierului, ci și ficatul și organismului.

„Statul înseamnă sedentarism, înseamnă boli și de aici încep tensiune, diabet, colesterol. Toate bolile se adună, din doctor în doctor. Mă mișc, deci exist. (…) Mișcarea este foarte importantă. Contează foarte mult și alimentația. Am scos toate mâncărurile grele, am scos slana, care e bună, dar în cantități mici. Ca și peștele gras”, a spus Vlad Ciurea.

”Carnea asta roșie, tare, vă dați seama că este toxică. Nu numai pentru creier, dar și pentru ficat, și pentru organism. Nu poți digera totul.

Și să nu uităm că al doilea creier al organismului este în intestin. De aceea noi trebuie să gândim foarte bine ce se întâmplă în partea de jos a corpului, deoarece intestinul acesta trebuie să funcționeze. A funcționat intestinul, este minunat!

Dacă mergem mai departe cu ceea ce ne trebuie nouă, am spus de mișcare, ne trebuie un aer cât mai curat. Nu știu de ce dar noi parcă suntem împotriva noastră. Noi facem poluare. De ce facem poluare? Parcă noi nu am avea copii. Toate distrug sănătatea copiilor noștri”, a mai explicat renumitul neurochirurg.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel