sâmbătă, iunie 3, 2023

Un singur spital din țara nostră a investit suma de 646.000 de euro în dotarea Secției de Neurochirurgie cu microscopul operator ZEISS KINEVO 900, ultima generație de tehnologie robotică de vizualizare la nivel mondial, dedicată intervențiilor de neurochirurgie.

Echipamentul de ultimă generație oferă o capacitate de mărire a imaginilor și o profunzime de analiză a detaliilor intraoperator mult îmbunătățite, ceea ce permite efectuarea intervențiilor minuțioase pe creier și la coloana vertebrală cu precizie ridicată și siguranță. Spitalul Clinic Sanador este în acest moment singurul spital din România care utilizează noua tehnologie.

Te-ar mai interesa: „Părinții mei nu mă iubesc!”: 6 motive pentru care...

 

Sistemul de vizualizare ZEISS KINEVO 900, alcătuit dintr-un microscop central și două puncte de observație, aduce peste 100 de inovații față de modelul anterior, oferind mai multe funcționalități decât orice alt microscop chirurgical. Una dintre acestea este PointLock, o ustensilă de neuronavigație care permite poziționări de precizie, cu mult mai puțin efort. Cu ajutorul său, neurochirurgul se poate deplasa în jurul unei structuri pentru a vizualiza anatomia vizată fără întreruperi și vibrații cauzate de repoziționarea manuală constantă a dispozitivului.

“Datorită multiplelor funcționalități inovatoare de neuronavigație de care dispune, noul microscop operator ne oferă precizia, vizualizarea și ușurința de manipulare necesare pentru a aborda patologii neurochirurgicale complexe cu un grad ridicat de siguranță și cu riscuri minime de lezare a țesuturilor. Echipamentul a intrat recent în dotarea Secției de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Sanador”, a declarat Dr. Ovidiu Grămescu, medic primar neurochirurgie, șef Secție de Neurochirurgie a spitalului privat.

Te-ar mai interesa: Oboseala persistentă poate fi un semn al bolilor d...

“Microscopul Zeiss Kinevo ne introduce într-o nouă eră a vizualizării și preciziei microchirurgicale, spre beneficiul pacienților diagnosticați cu afecțiuni neurologice grave. Pe lângă echipa de medici profesioniști, un astfel de echipament este necesar în orice secție de neurochirurgie performantă”, a declarat Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, Director Științific Spitalul Clinic Sanador.

Te-ar mai interesa: Eliminarea acidului uric. Alimente și băuturi reco...

Microscopul include capabilități de vizualizare multimodale, prin intermediul cărora asigură acces eficient și facil la informații complete, care să conducă la decizii terapeutice optime. Sistemul îmbină modul de vizualizare optică tradițională cu vizualizarea digitală hibridă cu tehnologie integrată 4K, oferind medicului flexibilitatea de a se decupla de la abordarea optică clasică și a lucra cu o calitate excepțională a imaginii. Vizualizarea integrată 4K poate fi esențială în cazul intervențiilor la nivelul coloanei vertebrale toracice sau lombare și la nivelul fosei craniene posterioare.

Te-ar mai interesa: Cele mai norocoase zodii ale lunii iunie. Ar putea...

De asemenea, datorită modulului de fluorescență cu care aparatul este prevăzut, chirurgul poate vizualiza vasele de sânge cu dimensiuni sub un milimetru și poate analiza dinamica fluxului sangvin în timp real, aspecte critice pe parcursul procedurilor vasculare complexe precum tratarea anevrismelor, malformațiilor arterio-venoase ale creierului, bypass.

Alături de caracteristicile prezentate, ZEISS KINEVO dispune de un instrument special pentru inspecții micro – ZEISS QEVO, care, prin opțiunea de vedere “după colț”, ajută neurochirurgul să depășească limitările câmpului vizual liniar ale microscopului chirurgical obișnuit, astfel încât să descopere zonele neexplorate din spatele țesuturilor și să elimine unghiurile moarte. Utilizând acest dispozitiv, medicul poate identifica posibile resturi tumorale fără îndepărtarea inutilă a oaselor craniului.

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Stresul, atacul de panic...

Microscopul operator ZEISS KINEVO 900 poate fi utilizat în realizarea unei game complexe de intervenții neurochirurgicale, printre care intervenții de înlăturare de tumori intracerebrale, anevrisme intracraniene, malformații arterio-venoase cerebrale, leziuni expansive și vasculare la nivelul măduvei spinării, malformații disrafice și complexe ale sistemului nervos.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private