sâmbătă, mai 21, 2022

Neurochirugul Vlad Ciurea ne-a explicat rețeta unui tonus bun și a unei zile pline de energie, și veți fi surprins: nu constă în consumul băuturilor pe bază de cofeină.

Rețeta unui tonus bun

„Este foarte simplă: eu trebuie să fiu convins de ceea ce trebuie să fac, eu sunt convins de mine. În 1935 s-a născut ultimul Dalai Lama, care a spus că toată puterea se află în creier, aici este totul. Puterea minţii este cea mai importantă, ea este cea care te împinge înainte. Am un grup de studenţi împreună cu care am studiat acest fenomen – cei care nu ştiu exact, în fruntea noastră este lobul prefrontal, acesta îţi dă energia să mergi înainte, nu cafeaua multă, nu Coca Cola, ci trezitul de dimineaţă, odihna de peste noapte, o alimentaţie corespunzătoare, gânditul pozitiv, zâmbetul, acestea te împing înainte. Lobul reenergizează organismul şi de acolo pleacă totul”, a declarat neurochirurgul Vlad Ciurea într-un interviu pentru Adevărul.

Te-ar mai interesa: Oana Roman le dă peste nas cârcotașelor. Cum s-a f...

Profesorul Vlad Ciurea spune însă că, în prezent, nivelului streseului este tot mai mare la fiecare dintre noi, atât din cauza pandemiei care ne-a afectate viețile, cât și a războiului din Ucraina.

Prof. dr. Vlad Ciurea: „În orice situaţie critică, încercați să faceți următorul lucru. E bine pentru creier”

Potrivit neurochirurgului Vlad Ciurea, dar și a altor medici neurologi, starea de spirit pe care o avem sau ne-o inducem joacă un rol foarte important pentru creier, și pentru sănătatea psihică.

Un lucru pe care îl avem la îndemână și este și gratuit și sănătos este râsul, după cum ne recomandă prof. dr. Vlad Ciurea.

Te-ar mai interesa: Acest produs pentru bebeluși te ajută să scapi de ...

„Râsul este o descărcare fiziologică de empatie asupra unui fenomen care se petrece în jurul tău şi care produce o contracție a mușchilor abdominali, care te descarcă psihic, te apropie de cineva.

În orice situaţie critică, încercați să vă gândiți la ceva plăcut şi ceva care poate vă produce râsul”, spune dr. Ciurea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private